Haberler

"Devlet Bizi Destekleseydi Bu Kadar Büyüyemezdik"

Güncelleme:

Uluslararası Matematikçiler Birliği'nin verdiği Leelavati Ödülü'nü kazanan Prof. Dr. Ali Nesin Best FM'de yayınlanan Ufuk Karcı İle Konuşan Türkiye programına konuk oldu.

Nesin bu projesinin 2007 yılında hayata geçirmek istediklerini belirterek, "Devlet o zaman izin vermedi. O kadar olağanüstü bir projeydi ki duramadık. Devlet desteklemediği gibi büyük cezalar da kesildi. En zor zamanlarımızda dünyanın parasını ödedikve yaşamak için büyümek zorundaydık" ifadelerini kullandı.

KÖY İMECE USULÜYLE YAPILDI

Ali Nesin kurduğu matematik köyünün devletten destek alamayınca varını yoğunu satıp bu projeye harcadığını söyledi. Nesin, "Halktan çok fazla destek aldık. Destek aldığımız kişiler de varlıklı insanlar değildi. 10 ar 20 şer liralarla destek oldular ve bu köyü imece usulü büyüttük" dedi. Şuanda da devletten yardım almadıklarını söyleyen Nesin, "2007 yılında Tübitak'tan destek alamadığımızda bu yapılar cemaatin elindeydi. Şuanda destek almıyoruz ancak zaten buna ihtiyacımız kalmadı" şeklinde konuştu.

"EĞİTİM BÖLGELERE AYRILMALI"

Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hakkında sorulan soruya ise Nesin, "Bakanın ilk açıklamaları bende de bir heyecan yarattı. Ancak tek bir müfredatla eğitimde başarı sağlanması mümkün değil. Devletin yerel yönetimlere güvenip eğitimi bölgelere ayırması gerekiyor. Bakan mevcut sistemle ağzıyla kuş tutsa bile fayda etmez" yanıtını verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ziya Selçuk Ali Nesin Tübitak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title