Haberler

Dev Spor Tesisi Mart 2015'te Hizmete Girecek

İSTANBUL (İHA) – 50 milyon dolarlık yatırımla Avrupa’nın en büyük iki spor tesisinden biri olacak Gloria Olympic Sport Arena, Mart 2015'te hizmete girecek.

İSTANBUL (İHA) – 50 milyon dolarlık yatırımla Avrupa'nın en büyük iki spor tesisinden biri olacak Gloria Olympic Sport Arena, Mart 2015'te hizmete girecek.

Özaltın Holding tarafından Antalya'nın Belek Beldesi'nde inşa edilen Gloria Olympic Sport Arena'nın üçte biri tamamlanmış durumda. İnşaat faaliyetleri hızla sürdürülen tesisin, Mart 2015'te tamamlanması planlanıyor. Gloria Olympic Sport Arena hakkında bilgi veren Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gloria Olympic Arena Sorumlu Genel Müdürü Elif Özdemir, projenin tamamlanmasıyla 12 ay çalışan bir tesis olacağını belirterek, "Özaltın Holding tarafından yapımına başlanan, Avrupa'nın en büyük spor kompleksi Gloria Olmypic Arena 205 bin metrekare alan üzerine kuruluyor. Tesisimiz Türkiye'nin en kapsamlı spor kompleksi olacak. Grubumuzun Dünya standartlarındaki bu projesi, Türkiye turizm ve spor camiasına büyük değer katacak. Tesislerimiz Antalya Havalimanı'na 25 dakika, Gloria otellerine 4 km ve sahalarımıza 3 km uzaklıkta. Tesislerin içerisinde 200 yataklı bir de otelimiz olacak" dedi.

"SON TEKNOLOJİ KULLANILARAK YAPILIYOR"

Tesislerin büyük turnuva ve yarışmalara ev sahipliği yapabilecek donanıma sahip olacağını vurgulayan Özdemir, "Tesisler en son teknolojik imkanlar kullanılarak yapılıyor. 6 bin 200 metrekarelik kapalı alandan oluşan kapalı mekan spor tesislerinde atletizm, yüzme, jimnastik, boks, eskrim, judo, güreş, hentbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, badminton, dans ve halter sporları için salonlar yer alırken, açık alanında ise 1 adet olimpik olmak üzere farklı özellik ve donanımlarda toplam 3 adet havuz, koşu parkurları, atletizm sahaları, kumsal sporları sahaları, tenis kortları, tırmanma duvarları, çok amaçlı açık spor sahası ve çok amaçlı açık yeşil sahalar bulunacak. Tesisin bünyesinde bulunacak bin 600 seyirci kapasiteli atletizm stadyumu ise, atletizm sporcuları için eğitim alanı olarak kullanılmasının yanı sıra, turnuvalara ev sahipliği yapacak" şeklinde konuştu.

NURİ ÖZALTIN: "BİRÇOK KONUDA İLKLERİ SUNDUK"

Özaltın Holding ve Gloria Otellerinin sahibi Nuri Özaltın ise, Gloria Sports Arena'nın bir benzerinin İspanya'da olduğunu hatırlatarak, "Futbol ve golf sporuna hizmet veriyorduk. Şimdi bütün spor dallarına hizmet vereceğiz. Madem olimpiyatları istiyoruz, altyapımız şimdiden hazır olsun istedik. Özel sektör olarak çok büyük bir yatırım yaptık. Hem parasal anlamda hem de tesis anlamında çok büyük bir yatırım yapıyoruz. Ülkemize inşaat, tarım, enerji, turizm gibi birçok alanda hizmet veriyoruz. Golf kulübümüz var. Belki bir futbol kulübü de kurabiliriz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Nuri Özaltın Elif Özdemir Antalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title