Haberler

Denizli Teknolojiye Direnen Kasetçi

Teknolojiye direnen kasetçiDENİZLİ'de 31 yıldır kaset satarak teknolojiye meydan okuyan 58 yaşındaki Erdoğan Uytaş, kentte bu işi yapan tek kişi olduğunu ve ölünceye kadar devam edeceğini söyledi.

Teknolojiye direnen kasetçi

DENİZLİ'de 31 yıldır kaset satarak teknolojiye meydan okuyan 58 yaşındaki Erdoğan Uytaş, kentte bu işi yapan tek kişi olduğunu ve ölünceye kadar devam edeceğini söyledi.

İstiklal Caddesi'nde kendine ait olan 17 metrekarelik işyerinde 1985 yılından beri kaset satarak geçimini sağlayan Erdoğan Uytaş gelişen ve değişen teknolojiye pes etmedi. Küçük yaşlarda gittiği Almanya'da bir süre işçi olarak çalıştıktan sonra kesin dönüş yapan Uytaş, Türkiye'de dönemin popüler işlerinden olan kasetçilik işine başladı. Çok sevdiği işin teknolojiye yenik düştüğünü anlatan Uytaş, satışlar düşse de ömrünün sonuna kadar kaset satmaya devam edeceğini söyledi. Erdoğan Uytaş, 31 yıl içerisinde 100 binin üzerinde kaset doldurduğunu, kendisiyle birlikte bu işi yapanların teker teker dükkanlarını kapattığını belirterek, " Denizli'de bu işi yapan bir tek ben kaldım. Kaset ve CD satmak dışında başka bir şey yapmıyorum. Her ne kadar teknoloji ilerlese de kazancım yeterli, ama o 1990'lı 2000'li yıllardaki işler artık mümkün değil. Kaset piyasaya çıkmıyor, CD üretimi de oldukça azaldı" dedi.

Eskiden en çok gençlere hitap ettiğini, ancak şimdilerde orta yaş ve üstüne hizmet verdiğini dile getiren Uytaş, "Eskiden asker anonsları, gençlerin aşk şarkılarının anonsları yapılırdı. 2000'den sonra 45 yaş ve üzeri müşteriler daha çok geliyor. Şimdiki gençler cep telefonu ve internet sayesinde müziklerini dinledikleri için onlarla pek haşır neşir olamıyoruz. 1975'ten bu yana ünlü olan veya olmayan sanatçılara ait elimde 5 binin üzerinde kaset mevcut. 40 bin şarkıdan oluşan müzik arşivim var. Kasetçilik 1990'lı yıllardan yaklaşık 2005'e kadar altın çağını yaşadı. O zamanlar günlük 40'a yakın kaset satışı yapıyordum. Ama şimdi günlük 3-4 kaset satabiliyorum" diye konuştu.

İşyerini açtığından bu zamana kadar en çok İbrahim Tatlıses'in Mavi Mavi ve Gülüm Benim kasetlerini sattığını, ancak genel olarak en çok Ferdi Tayfur kasetleri sattığını söyleyen Uytaş, "Orhan Gencebay ve Sezen Aksu başta olmak üzere Emel Sayın, Hakkı Bulut, Emrah, popçulardan Tarkan ve Yonca Evcimik, en çok kasetlerini sattığım sanatçılar. Şu anda hala Ferdi Tayfur'un kasetlerini yok satıyorum. Ferdi Tayfur ve Orhan Gencebay hala talep edilenlerden" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Ferdi Tayfur Almanya Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title