Haberler

Denizli Şehit Er Küçükterci'yi 10 Bin Kişi Uğurladı 3 Düzeltme

Denizli, 141'inci şehidini 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğa uğurladı.

Denizli, 141'inci şehidini 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğa uğurladı. Tunceli'deki bombalı saldırıda şehit düşen 6 askerden biri olan jandarma er Fatih Küçükterci, memleketi Tavas'ta düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehidin cenazesi ilçeye getirilirken bin kişilik grup şehidin evine kadar ellerinde Türk bayraklarla yürüdü, şehidin cenazesi, kalabalık nedeniyle evinin önünde cenaze aracından indirilemedi. Şehidin ağabeyi İsmail Küçükterci, cenaze aracını yumruklarken, şehidin 2 yaşındaki yeğeni Hakan Küçükterci de, amcasının fotoğrafına son kez dokundu.

Şehit jandarme er Fatih Küçükterci'nin cenazesi Tavas İlçesi'nde önce Yaka Mahallesi'ndeki evine getirildi. Cenaze getirilmeden önce 1000 kişilik grup ilçe meydanından yürüyerek şehidin evinin önüne geldi. Grup burada tekbir getirip İstiklal Marşı okudu. Grupta bir çok kişi gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi Nermin Küçükterci, ağabeyi İsmail Küçükterci ve ablası Kadriye Boyacı, evin önünde şehit cenazesinin gelmesini bekledi. Cenaze beklenirken Kuran ve dua okundu, bir kadın binbaşı şehidin annesinin elini öptü. Şehidin ağabeyi İsmail Küçükterci'nin oğlu 2 yaşındaki Hakan Küçünterci, halasının kucağında duran amcası şehit er Fatih Küçükterci'nin fotoğrafına dokunup, elleriyle sevdi. Yaşananlardan habersiz olan küçük Hakan Küçükterci'nin amcasıyla son vedası yürek parçaladı.

CENAZE ARACINDAN İNDİRİLEMEDİ

Şehidin cenazesi kalabalık nedeniyle şehit evine indirilemedi. Cenaze aracı sokağa girince aşırı izdiham yaşandı. Şehidin ağabeyi İsmail Küçükterci, cenaze arabasına yumruk atarken, ablası Kardiye Boyacı, cenaze aracının kapısını açıp kardeşinin tabutuna dokundu. Cenaze aracı daha sonra 1000 kişilik kalabalıkla namazın kılınacağı Çarşı Camii'ne götürüldü.

KALABALIK POLİS BARİKATINI AŞTI

Şehidin cenazesi camiye girerken de izdiham yaşandı. Kalabalık polis barikatını aşıp cami avlusuna girdi. Burada 10 bin kişinin katıldığı cenaze namazından önce ailesi şehit erin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin yakınları, 'Başka Fatihler ölmesinö diyerek feryad etti. Şehit erin cenazesine AK Parti Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, siyasi partilerin il başkanları, askeri protokol de katıldı. İkindi vakti İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, şehit erin cenaze namazını kıldırdı. Müftü Gürpınar, 'Şehidimizi bağırarak, ıslıkla değil dualarla uğurlayalım. O artık şehit mertebesine ulaştıö diye konuştu. Şehit er Fatih Küçükterci'nin naaşı cenaze namazının ardından askeri törenle cenaze aracına konuldu ve ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Küçükterci Tunceli Denizli Tavas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title