Haberler

Denizli: Denizli'de Güreş Ağası Alana Helikopterle İndi

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'ne bağlı Gümüş Köyü'nde içme suyu deposu yararına bu yıl 3.'sü düzenlenen Geleneksel Eşeler Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Festivali coşku içinde geçti.

Hafta sonu yoğun bir katılımla gerçekleşen festivalin ilk gününde sahne alan Ciguli katılımcıları eğlendirdi. Festivalin ikinci gününde yapılan yarışmalarda misafirler doyasıya eğlenirken, Kader, Atilla Taş ve Nuray Hafiftaş havai fişek gösterileri eşliğinde hayranlarına şarkılar söyledi. Festivalin son günündeyse yağlı pehlivan güreşleri yapıldı. Güreş ağası Veli Tekeli, güreş alanına helikopterle indi ve müsabakalara start verdi. Festivale, Denizli Valisi Gazi Şimşek, Denizli Milletvekilleri M. Salih Erdoğan, Osman Nuri Filiz, Mehmet Neşşar, Mustafa Gazalcı, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Kaymakam Numan Hatipoğlu, belediye başkanları ve çok sayıda davetlinin katıldı.

Festivalde, yorgunluktan rahatsızlanan Festival Tertip Komitesi Başkanı Bestami Turgut'a ise ambulansta ilk müdahalesi Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Dr. Mehmet Neşşar tarafından yapıldı.

Festivalde konuşan Vali Gazi Şimşek, festivallerin yörelerin tanıtımı için büyük yararı olduğunu, bu sayede saklı kalmış güzelliklerin ortaya çıktığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title