Haberler

Denizli'de halk diken üstünde! 174 kişiyi akrep soktu, 5 kişiyi yılan ısırdı

Güncelleme:

Denizli'de son 7 ay içerisinde 174 kişi akrep sokması, 5 kişi ise yılan ısırması sonucu hastaneye kaldırıldı. Konuyla ilgili vatandaşları uyaran Denizli İl Sağlık Müdürü, akrep sokması ve yılan ısırmalarında vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, sıcaklıkların yükselmesiyle artan yılan ısırması ve akrep sokmalarına karşı vatandaşları uyardı. 7 ay içinde toplam 174 kişinin akrep sokması, 5 kişinin ise yılan ısırması sonucu hastaneye başvurduğunu ifade eden Öztürk, böyle bir durumda mutlaka hızlı şekilde en yakın sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini söyledi.

Denizli ve ilçelerinde 2020 yılı başından bugüne kadar 174 kişinin akrep sokması, 5 kişinin yılan ısırması nedeniyle hastanelere başvurduğunu belirten Uz. Dr. Berna Öztürk, özellikle sıcaklıkların çok yüksek seyrettiği temmuz ve ağustos aylarının, akrep ve yılanların aktif olduğu dönemler olduğunu ve bu aylarda kontrollü olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Bir kent diken üstünde! 174 kişi akrep sokması, 5 kişi yılan ısırmasıyla hastaneye başvurdu

ÇOCUKLAR VE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR DAHA DİKKATLİ OLMALI

Öztürk, "2020 yılına bakıldığında bugüne kadar il merkezi ve ilçe hastanelerimize yılan ve akrep vaka başvurularının, en çok sıcaklığın yükselmeye başladığı mayıs ayında 54 kişiyi akrep, 1 kişiyi yılan ve haziran ayında bu rakam artarak 72 kişiyi akrep, 4 kişi de yılan ısırması sonucu hastaneye başvurduğunu biliyoruz. Önümüzde daha yaz aylarının en sıcak ayları olan temmuz ve ağustos aylarının olduğunu göz önünde bulundurarak vatandaşlarımızı bu konuda uyarmak istiyoruz. Vatandaşlarımız kendilerini korumak için, akrep ve yılan yuvalarından, özellikle kaya, ağaç kovuğu ya da oyuklardan uzak durulmalı, kamp, piknik ya da tarlada çalışma alanlarında dikkatli olmalıdır. Kırsalda ve tatil beldelerinde evi olanlar, akrep ile yılanların girmemesi için kapı ve pencerelerini kapalı tutmalıdır. Arazi yürüyüşlerinde kapalı ayakkabı ya da bot giyilmeli, yerde uyumamaya özen gösterilmelidir. Akrep ve yılan sokması sonrası ortaya çıkan reaksiyon kişiden kişiye ve canlının türlerine göre değişiklik gösterebileceği gibi zehirli yılan ve akrep sokmaları özellikle çocuklar ve 65 yaş üstü yaşlılar için öldürücü etkiye sahip olabilir" diye konuştu.

"SOKAN CANLININ FOTOĞRAFI ÇEKİLMELİ"

Akrep sokması ve yılan ısırmalarında vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Akrep ve yılan sokmalarında kişi sakin olmalı, mümkünse sokan canlının fotoğrafı çekilerek, hekim ile paylaşılmalıdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Denizli Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (55)

Hoca:

Denizli zaten imansız bir yer.

7
32
yanıtYanıtla
Kul ahmet:

İmani belirlemek sana mi kaldi.

yanıt8
yanıt1
Horoz Kentli:

İmansız Hoca Beygir Kafalısın Belli

yanıt8
yanıt0
ÁDMAN:

Soktuktan sonra bizi kirmayipta poz verirse elbetteki resim cekeriz, veya rica etsek bizimle beraber hastaneye kadar gelirse daha iyi olur zandedersem

25
2
yanıtYanıtla
Merve61:

:)))) Hahhahahhahahha

yanıt4
yanıt0
Eee:

Her iş bitti bide yılanı akrebi çıktı. Silin dünyadan şunları artık!! Çok mu zor. Dünya üzerinde tek bir yılan akrep bırakmayana kadar devam edin!!

4
17
yanıtYanıtla
Canmen:

zaten. . . Insanoglu olarak nee nesilleri tükettik yada alanlarini daralttik. . . ki bu doga dengesini bozmak demek. . . ikabinda bu bizlere yüz misli aci ve tehlike olarak geriye dönecektir. . . Doga bize degil. . . Biz Dogaya ayak uydurma mecburiyetindeyiz. . . !!!

yanıt6
yanıt0
Ffff:

Cahil.....bu zihniyeti silsinler..

yanıt3
yanıt0
Zeynep:

Her canlının ekolojik dengesi var yılanı yok eden fareler artar başka bir ülkede yılanı yok etti ler fareyle mücadele etmek zorunda kalık

yanıt1
yanıt1
Diyelimki:

Akrep veya yılan soktu en yakın sağlık merkezinde gerekli panzehirler veya yeterli ilaçlar mevcutmu? Bu olaylara hazırlıklımıyız. Lütfen hazırlıklı olalım.

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title