Haberler

Demirtaş: Atatürk Büstünü Yıkanları Kınıyorum

Güncelleme:

HDP lideri Selahattin Demirtaş, Kobani protestolarıyla ilgili provokasyon uyarısı yaparken Atatürk büstlerine yapılan saldırıları da kınadı.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani protestolarında meydana gelen olaylarla ilgili protestoculara sağ duyu uyarısında bulundu.

Demirtaş, "Bayrak ve Atatürk büstünü yakanları kınıyorum. Bunlar batıdan doğuya destek gelmesin diye yapılan provokasyondur." dedi.

"TAMPON BÖLGE DEĞİL, KORİDOR AÇILSIN"

Demirtaş, "Hamaset yapma günlerini geçtik. Direnişteki insanlar kardeş miyiz, değil miyiz görmek istiyorlar. Bu topraklar kimsenin babasının petrol kuyusu değil, halkların öz yurdudur. Yapılması gereken tampon bölge değil, koridor açılmasıdır. Kobanê'nin kendini savunabilmesi için yardımın geçebilmesi amacıyla. Bu direnişi zafere götüreceğiz, buna yürekten inanıyorum. Kobanê ne hava saldırısı istiyor, ne de kara harekatı. Sadece bu abluka kalksın ki kendimizi savunabilelim diyorlar. Kobanê'nin düşmesini bekleyenler hayretler içinde. Tankları sadece tansavarlar durdurabilir sanıyorlar. Oysa iradeyle durduruldu." ifadelerini kullandı.

"AZERBAYCAN OLSAYDI..."

HDP lideri Demirtaş, "Kobani değil Azerbaycan olsaydı, Türk halkı da sınıra yığılsaydı, hükümet oradaki Türkleri gazla copla dağıtır mıydı? İnsanlarımız burayı boşaltmazlar, evlatları orada, IŞİD katliamı ile yüz yüze. Hükümet bu duyguyu anlayamıyor. Bu kararlılık kırılmadığı sürece Kobanê düşmeyecek. Halkımız hiçbir yerde geri adım atmadan direnişini sürdürürse ablukanın kırılacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Selahattin Demirtaş Azerbaycan Kobani Güncel Haberler

500

Yorumlar (141)

ceyhanli:

BU BENIM ULKEMDE SIYASETCI MI YAZIKLAR OLSUN BENIM VERGIMLEDE MAASINI ALIYOR HARAM OLSUN

57
8
yanıtYanıtla
YAKUP:

Demirtaş çok üçkağıtçı. İyi polis kötü polisi oynuyor her zaman. Sokağa çıkacakları zaman yapmayin demek yerine kınıyorum. AMA İÇİNDE İNSANLARIN OLDUĞU OTOBÜSLERİ YAKARKEN, SOKAKLARI TAŞLARKEN, YAĞMALARKEN, POLİSİ ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS EDERKEN, YAPIN EDİN, Bİ ŞEY DEMİYORUM HAVASINDA.

53
9
yanıtYanıtla
SELANİK:

pkk TERÖR ÖRGÜTÜNE KORİDOR İZNİ VERİLİRSE VERENLER TC. İÇİN VATAN HAİNİDİR. KAHROLSUN pkk. . . . VATAN HAİNLERİNİN ÜZERLERİNDE ŞEHİT MEHMETÇİK KARDEŞLERİMİZİN ANALARININ BEDDUALARI OLSUN

52
8
yanıtYanıtla
JAKLİN CERİN:

NE BİÇİM BEYİN VARKİ BAZI ŞEYLERİ ANLAMIYORSUNUZ ADAMLAR IRAKTA KAFA KESİYİOR SİZ HALA PKK YA TAKMIISINIZ DEVLET DOĞUYA HİSMET ETSEYDİ ŞU AN PKK DİYE BİRŞEY OLMIYACAKTI DOĞRU SÖZE NE DENİR . . . . . .

yanıt0
yanıt0
ofli:

İşıd karşısına alanlar vatan hainidir, pkk ile savaşında Allah işıdın yardımcısı olsun inşl.

29
17
yanıtYanıtla
JAKLİN CERİS:

OFLİ İŞİT SENİNDE KAFANI SEYSEYDİ NE GÜZEL OLURDU BAK BAKALIM BU KELİMEYİ YAZARMIYDIN NE PKK NE İŞİT ÖNCE İNSAN OLACAKSIN

yanıt0
yanıt0
mustafa:

SIZDE BU ZIHNIYET VAR OLDUKCA BU ULKE HIC BIR YERE VARAMAS ISIDIN YAPTILARI GUZLER UNUNDEDIR ELINDE SONUNDA ISID YOK EDILECEKTIR

12
26
yanıtYanıtla
halk:

Sen dönde kendi geçmişinize bak. . sizin zihniyetiniz bozuk asıl. . 30 bin şehitin hesabını bu tarafda olmazsa öteki tarafda vereceksiniz o zaman görücem sizleri. . . zebani kılıklılar sizi

yanıt0
yanıt0
yılmaz:

onların yaptıkları jitemin yanında hiç kalır

yanıt0
yanıt0
SELANİK:

pkk TERÖR ÖRGÜTÜNE KORİDOR İZNİ VERİLİRSE VERENLER TC. İÇİN VATAN HAİNİDİR

28
5
yanıtYanıtla
Tüm 141 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title