Haberler

    Demirtaş: "Hdp AK Parti'siz Koalisyona Açık"

    Türkiye'de genel seçimlerin ardından koalisyon senaryoları tartışılıyor.

    Türkiye'de genel seçimlerin ardından koalisyon senaryoları tartışılıyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'siz koalisyona açık olduklarını söyledi. Çözüm sürecine de değinen Demirtaş, Öcalan'ın silah bırakma çağrısı yapmak için hazır beklediği mesajını verdi.

    İstanbul Bilgi Üniversitesi siyaset bilimi profesörü İlter Turan seçim sonuçlarını euronews'e değerlendirdi. Partiler arasındaki görüşmelerden 'büyük koalisyon'un çıkabileceğine dikkat çeken Turan ayrıca HDP'nin soldaki parti boşluğunu doldurmaya aday olduğunu kaydetti: "Benim tahminim bu HDP'nin aslında Türkiye'deki sol parti boşluğunu yavaş yavaş doldurmaya başladığıdır ve bu çizgide ilerleyecektir. Daha pratik ve esnek olma bakımından muhtemelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) AK Parti için daha uygun bir ortak olacaktır. Fikri yakınlık bakımından ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) uygun bir ortak olacaktır. Henüz bir tanesi öncelikli demek için çok erken."

    Partisinin il başka

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 11 Haziran 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Ak Parti Türkiye Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title