Haberler

Defne Samyeli, Sezen Aksu'ya tepki gösterenlere sert çıkıştı: Çapsız insanlar

Güncelleme:

Şarkısında geçen "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" sözlerden dolayı tepkilerin odağı olan Sezen Aksu'ya Defne Samyeli'den destek geldi. Samyeli, "Şarkı sözlerinde ne yazdığını anlayamayacak kadar çapsız insanlar linç kampanyası düzenliyor" diyerek Aksu'yu eleştirenlere tepki gösterdi.

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, Şahane Bir Şey Yaşamak adlı şarkısında söylediği "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" cümlesi nedeniyle, ülke gündemine oturdu. Tepkilerin odağı olan hatta evinin önünde protesto edilen Aksu'ya ünlü isimlerden destekler geliyor.

"SEZEN AKSU HALKA MAL OLMUŞ DEĞERLİ BİRİ"

Bir mekandan çıkarken Gazete Magazin'in objektifine takılan Samyeli, Sezen Aksu için yapılan eleştirilere şu sözlerle karşılık verdi: "Ne kadar çirkin. Bunu duyunca kalbim sızlıyor. Sezen Aksu gibi halka mal olmuş, çok değerli bir sanatçının Türkiye'nin son 50-60 yılına eserleriyle imza atmış bir sanatçının adını ağzına desturla alması gereken insanlar..."

"ÇAPSIZ İNSANLAR LİNÇ EDİYOR"

"Şarkı sözlerinde ne yazdığını anlayamayacak kadar çapsız insanların söylediği, saçmalıklardan yola çıkarak hakkında böyle abuk sabuk linç kampanyaları düzenlenmesi... Biz hangi çağda yaşıyoruz? Bu nasıl olabiliyor anlamıyorum. Şimdi sesimizi çıkarmazsak ne zaman çıkaracağız? Sezen Aksu'nun bilgi ve kültürünün yüzde 1'i var mı bu konuşan insanlarda? Varsa yoksa yobazlık gericilik.."

DİYANET'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medya kullanıcıları,Şahane Bir Şey Yaşamak şarkısındaki sözleri nedeniyle ünlü sanatçıya büyük tepki gösterirken dini değerlerin aşağılandığını ileri sürerek özür dilenmesi gerektiğini belirtti. Aksu'nun söz konusu şarkılarıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan da açıklama yapıldı. Diyanet'ten yapılan açıklamada, Aksu'ya tepki gösterilerek, "Hz. Adem ile Hz. Havva bütün insanlığın müşterek değeri ve ortak atalarıdır" ifadelerine yer verildi.

EVİNİN ÖNÜNDE PROTESTO EDİLDİ

Beykoz'da toplanan Milli Beka Hareketi üyeleri, Sezen Aksu'nun şarkısında geçen "Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva'ya" sözlerini protesto etti. Şarkıcının evinin önüne gelen yaklaşık 20 kişilik grup "'Minik Cahile' haddini bildirmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Kimseyi tehdit etmeye gelmedik" açıklamasını yaptıktan sonra olaysız bir şekilde ayrıldı.

Kaynak: Magazin

Defne Samyeli Sezen Aksu Magazin Haberler

500

Yorumlar (23)

Sami İşgören:

senin çapın zaten belli defne sen kim çaptan bahsetmen kim ahlak fukarası.

187
26
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

yuvarlak değiliz çapımız olsun lakin en azından ar perdemiz yırtık değil. ;) sizde para ve şöhret harici bir değer yargısı mevcut olmayabilir ancak islam bizim kıymetlimizdir!

172
19
yanıtYanıtla
Betül Karaca:

Bu şarkı 2017 yılında yazıldı şimdiye kadar aklınız neredeydi artık sömürecek başka bir şeyiniz kalmadı Aradan 6 sene geçmiş eski şeyleri pişirip milletin önüne koyuyorlar Ben yemedim kimse de yemiyor artık Hadi başka masal MAZLUM edebiyatına kadar görüşmek üzere

37
146
yanıtYanıtla
Hsn:

Valla hiç farketmez isterse 1817de yazılsın İslami şahsiyetlere hakaret ne zaman ortaya çıkarsa çıksın tepki vermek boynumuzun borcu

yanıt154
yanıt12
FURKAN ALBAYRAK:

insanların inançlarını aşağılayarak bir yerlere gelmek kadar kötü bir durum yok. kendinize bir sorun bakalım tarih sahnesinde sizin için önemli bir kişi hakkında bu şekilde ifadeler kullanılsa bu kadar savunucu olabilecek misiniz?

166
13
yanıtYanıtla
Fatma Nur:

Senin çapın nedirki milletin çapını ölçüyosun.. insana maddi ve manevi faydası dokunan şeye sanat denir sen ve senin gibiler ise yaptıkları hertürlü ahlaksızlığı sanat üzerine yıkıyorsunuz okadar basitsiniz ki artık fikir özgürlüğü adı altında dine saldırmaya başlamıssınız gerçekten alçaksınız

156
11
yanıtYanıtla
Nazif Can:

Halka malolmuş biri olsaydı %90 i müslüman bir halkın dini değerlerine saygılı olurdu.sen ve senin gibiler vücutlarını sergileyip para kazananlar kalkıp islama laf söyleyemez.siz once edebi ve hayayı öğrenin.hic mi namus kavramınız yok

148
10
yanıtYanıtla
zeki sahin:

çapsız derken bile çapının ne olduğunu söylüyor bu şahsiyet

146
11
yanıtYanıtla
Yıldırım Bayazıt Yaylak:

SENİN ÇAPIN KAÇ ACABA defne..?????

147
8
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Al birini vur ötekine. Sen in çapın ne ki de konuşuyorsun... Benim inancıma saldırana saldırma hakkım vardır.

137
11
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title