Haberler

Dayıoğlu Ödülü'nü İki Genç Yazar Paylaştı

Çocuk Edebiyatının Usta İsmi Gülten Dayıoğlu'nın Adını Taşıyan Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı Tarafından İlki Düzenlenen Edebiyat Yarışmasının Sonucu Belli Oldu. "Çocuk Romanı" Dalında Düzenlenen Yarışmaya Katılan İki Yazar Birincilik Ödülünü Paylaştı. 15 Mayıs'ta Dolmabahçe Sarayı'nda Düzenlenecek Ödül Töreninde Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarı Gülten Dayıoğlu'nun 45. Sanat Yılı da Kutlanacak…

Çocuk edebiyatının usta ismi Gülten Dayıoğlu'nın adını taşıyan Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı tarafından ilki düzenlenen edebiyat yarışmasının sonucu belli oldu. “Çocuk Romanı” dalında düzenlenen yarışmaya katılan iki yazar birincilik ödülünü paylaştı. 15 Mayıs’ta Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenecek ödül töreninde Çocuk ve Gençlik Edebiyatı yazarı Gülten Dayıoğlu’nun 45. sanat yılı da kutlanacak…

Çocuk ve gençlik edebiyatına katkıda bulunmak ve bu alanda nitelikli eserlerin ortaya çıkmasına destek vermek amacıyla düzenlenen yarışmaya 9 yaş üzeri çocuklar için yazılmış ve henüz basılmamış çocuk romanları katıldı. Gönderilen toplam 98 adet eser, Aytül Akal, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, Dr. Fatih Erdoğan, Prof. Dr. Sedat Sever, Mustafa Ruhi Şirin, Ülkü Tamer ve Yalvaç Ural’dan oluşan seçici kurul tarafından incelendi.

Yapılan değerlendirme sonucunda 8 bin YTL’lik büyük ödülü,   “Charta Pergamena” romanıyla Zehra Tapunç ile “Canı Sıkılan Çocuk” romanıyla Dursun Ege Göçmen paylaştı. Ödül töreni 15 Mayıs’ta Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenecek.

Gülten Dayıoğlu Ödülleri Organizasyon Komitesi Sekreteri ve Sözcüsü Murat Dayıoğlu, yaptığı açıklamada; “Türk dilinin olumsuz etkilerden arındırılmasını, Türkçe’yi doğru ve yalın kullanan yeni kuşak yazarların ve araştırmacıların yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Yarışmamız aynı zamanda bir Türkçe ödevi olarak da kabul edilmelidir” dedi.

YAZARLAR HAKKINDA

İlki düzenlenen Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Ödülleri Yarışması’nın birinciliğini paylaşan yazarlardan Zehra Tapunç, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Tarihi Bölümü’nden mezun olduktan sonra uçuş hostesliği yaptı. 1996 yılında sınıf öğretmenliğine başlayan Tapunç’un çevirilerinin yanı sıra çocukları yönelik öykülerin yer aldığı 5 adet kitabı bulunuyor. Dursun Ege Göçmen ise, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli gazete ve televizyonların haber merkezlerinde muhabirlik ve editörlük yaptı. Halen bir televizyon kanalında program bölümünde çalışıyor.            

 

İKİNCİ ÖDÜL ARAŞTIRMA DALINDA VERİLECEK

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Ödülleri Yarışması’nın ikincisi “Araştırma” dalında verilecek. “Yeni kitle iletişim araçlarının çocuk ve gençlik edebiyatına etkisi” konulu araştırmaların değerlendirileceği yarışmaya katılmak isteyenler 31 Aralık 2008 tarihine kadar müracaat edebilecekler. Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Ödülü 2008’in sonuçları ise 23 Nisan 2009 tarihinde açıklanacak. Yarışmaya katılmak isteyenler, araştırmalarını Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Ödülü Düzenleme Kurulu Sekreterliği’nin Perihan Sokak 2/1 34381 Şişli- İstanbul adresine gönderebilir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title