Haberler

Darende'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Darende ilçesinde de kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Darende ilçesinde de kutlandı.

Hükümet Konağı meydanında düzenlenen tören, İlçe Kaymakamı Ali Türk, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Güngör ve Cumhuriyet Savcısı Mustafa Ortanca tarafından Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okunmasının ardından törende günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Jandarma Kıdemli Çavuş Volkan Bozkurt 30 Ağustos Zaferi'nin esaret altında bulunan diğer milletlere de ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros mütarekesi ve Sevr antlaşmasıyla Türkiye'nin sürekli işgal altında tutulmak istendiğini belirten Bozkurt, "Tarih boyunca, hür ve bağımsız bir şekilde varlığını devam ettiren Türk milleti asla bu durumu kabul etmemiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen bağımsızlık mücadelesinde yüz binlerce şehit verilerek zafer kazanılmıştır" diye konuştu.

İlçedeki resmi kurum amirleri, askeri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin de katıldığı törenden sonra Kaymakam Türk, İlçe Garnizon Komutanı Güngör ve Belediye Başkanı Eser kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ettiler. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Güngör Süleyman Eser Darende Güncel Haberler

title