Haberler

Darbeci Hafter komutasındaki güçler, Türk gemisine el koydu

Güncelleme:

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Hafter'e bağlı milisler, Misrata Limanı'na giden Jamaika bandıralı bir Türk gemisine el koydu. Hafter'in sözcüsü Ahmed el-Mismari, Reuters'a yaptığı açıklamada, 9 Türk olmak üzere 17 mürettebatın alıkonulduğunu ifade etti.

Libya'da Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu arasında varılan ateşkese rağmen son günlerde ülkenin Sirte ve Cufra bölgelerinde askeri hareketlilik yaşanırken, Misrata Limanı'nda bir Türk gemisinin alıkonulduğu iddia edildi.

Darbeci Hafter komutasındaki güçler, Türk gemisine el koydu

9'U TÜRK VATANDAŞI OLMAK ÜZERE 17 MÜRETTEBAT ALIKONULDU

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Reuters'a yaptığı açıklamada ülkenin batısındaki Misrata Limanı'na giden Jamaika bandıralı ticari kargo gemisi Mabrouka'nın, 9'u Türkiye vatandaşı olmak üzere 17 mürettebatıyla birlikte Derne'nin doğu limanı yakınlarında alıkonulduğunu bildirdi.

MÜRETTEBATLAR SORUŞTURMA ALTINDA

Öte yandan Ahmed el-Mismari, konuya ilişkin Facebook hesabından yaptığı açıklamada, 17 mürettebatın yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma altında olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Darbeci Hafter komutasındaki güçler, Türk gemisine el koydu

TRABLUS'UN ATEŞKESİ BOZMAYA YÖNELİK GİRİŞİMLERİNİN OLACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Geçen saatlerde Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Sky News kanalında yayınlanan basın toplantısında Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin ateşkesi bozmaya yönelik girişimlerinin olduğunu iddia etmişti.

Türkiye'yi ateşkesi bozmaya çalışmakla suçlayan Mismari, ordu birliklerine "provokasyonlara gelmeme talimatı verdiklerini" söylemişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Halife Hafter Misrata Libya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (27)

MERSİN 33:

Hani karakollar kurup , gözümüz üzerinizde diyecektik ? Misilleme yapacaktık , gelen giden gemileri durduracak onlardan hesap soracaktık ? Bazı sivri zekalı meeeler de '' Boğazları kapatalım , geçirmeyelim ( Yapta gör olanı . Adamı oyarlar içinede antep fıstığı koyarlar ) dediler . . . Ben bunu hep söyleyeceğim , tek güzel yaptıkları şey LAFLA PEYNİR GEMİSİNİ ÇOK GÜZEL YÜRÜTÜYORLAR . Leyleklerde yapıyor lak, lak, lak

5
3
yanıtYanıtla
dik dur:

bunlar Türk olsa böyle durmazlar eğer Türk olarak böyle duruyorlarsa gerçek Türk değiller demektir. . . .

2
5
yanıtYanıtla
Ali veli:

Birde seni gormeliydik Cüneyt Arkın!!!!

yanıt3
yanıt1
49 50:

ali veli herkes senin gibi ödlek değil, türk ölse bile gururundan vaz geçmez, türk asildir ve asilce ölür

yanıt0
yanıt0
NARKOZ:

Önce ülke mizde kutuplaşma azdırıldı sonra Türkiye uluslararası alanda haksız konuma getirilmek için uğraşıldı bunlarla birlikte hazine eksiye boşaltıldı.

3
2
yanıtYanıtla
haklısın:

İyi söylüyorsun da bunu kim görüyor at gözlüklüler mi

yanıt0
yanıt1
Eren44:

Ateşkesi hafteri güçlendirmek için yaptılar. Libya hükümetine silah gitmesini de engelliyorlar bir yandan hafteri silahlandırıyorlar.

4
0
yanıtYanıtla
yorumcu:

galiba 1-2 gün önce türk gemisine almanya yunanistan çıkarma yapmışlardı 1 gün boyunca gemiyi aramışlardı silah var mı diye . Esasında bunların yaptığı deniz korsancılığı aslında. Gerçi hükümetimiz cumhurbaşkanımız ne hikmetse pek esip gürleyemedi Almanyaya. Galiba hafterin arkasında fransa olabilir hafteri fişşekliyordur gemiye el koyun silah arayın diye. ne hikmetse bizimkilerin elleri armut topluyor. ne fransa ne alman gemilerine çıkarma yapıp silah araması yapmak aklına gelmiyor bizimkilerin

yanıt0
yanıt0
REALİST:

neden esas duruşta duruyorsunuz la

3
1
yanıtYanıtla
cello:

BÜTÜN CEPHELERİ YARIM BIRAKTIK HEPSİNDE SORUN ÇIKIYOR. . . YARIN KARABAĞ DA BÖYLE OLACAK

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title