Haberler

Danimarka'da, eski Göç ve Uyum Bakanı Stöjberg partisinden istifa etti

Güncelleme:

Danimarka'da 2015-2019 yılları arasında Göç ve Uyum Bakanlığı yapan İnger Stöjberg, Yüce Divan'a gönderilmesinin ardından Liberal Parti'den (Venstre) istifa etti.

Danimarka'da 2015-2019 yılları arasında Göç ve Uyum Bakanlığı yapan İnger Stöjberg, Yüce Divan'a gönderilmesinin ardından Liberal Parti'den (Venstre) istifa etti.

Skive Folkeblad gazetesine açıklamalarda bulunan Stöjberg, Yüce Divan'a gönderilmesine destek veren parti başkanı Jacob Ellemann-Jensen ile aralarındaki anlaşmazlığa işaret ederek, partide yeri olmadığına kanaat getirdiğini söyledi.

Kendisinin Yüce Divan'a gönderilmesi yönünde parlamentoda oy kullanan Parti Başkanı Ellemann-Jensen ve partinin Meclis'teki grubunu hedef alan Stöjberg, "Liberal Parti'nin, şu ana kadar savunduğu ve her zaman uğruna savaştığım değerlerden Jakob Ellemann liderliğinde hızla uzaklaştığını düşünüyorum." dedi.

Parti içinde yaşadığı anlaşmazlıkların Liberal Parti'den ayrılmasıyla sonuçlandığını ve bunun kendisi için ağır bir karar olduğunu kaydeden Stöjberg, başka türlü bir karar almasına olanak kalmadığını vurguladı.

Stöjberg'in de Liberal Parti'den ayrılmasıyla birlikte, partinin parlamentoda sandalye sayısı 41'e düştü.

Yılın ilk gününde eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen de Liberal Parti'den istifa etmişti.

Danimarka basını, Stöjberg'in, aşırı sağcı partiler Yeni Sağ ya da Danimarka Halk Partisi'nde siyasete devam edebileceği yönünde yorumlarda bulunuyor.

Olayın geçmişi

2 Şubat'ta parlamentoda yapılan ve 171 milletvekilinin katıldığı oylamada 141 milletvekili Stöjberg'in, Yüce Divan'a gönderilmesi yönünde oy kullanmıştı.

Oylamada, 8 Liberal Parti milletvekili, eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen ve aşırı sağcı partiler Yeni Sağ ile Danimarka Halk Partisi ise Stöjberg'in Yüce Divan'a gönderilmesine karşı oy kullanmıştı.

Böylelikle ülke tarihinde 6'ncı kez bir bakan, Yüce Divan'a gönderilmişti.

Bakanlığı döneminde yabancılara yönelik sertleştirmeleri pasta keserek kutlayan Stöjberg, ülkeye gelen sığınmacı çiftlerden herhangi birinin 18 yaşından küçük olması durumunda çiftlerin birbirinden hukuksuz bir şekilde ayrılmasına talimat verdiği ve Meclis'e yalan söylediği gerekçesiyle Yüce Divan'a gönderilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Danimarka Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title