Haberler

Daha Planlı ve Sağlıklı Bir Şehir Yapısı Oluşacak

Güncelleme:

Başkan Çakır Büyükşehir gezilerine Doğanşehir, Söğüt, Gövdeli ve Polat Belediyelerinde devam etti.

Malatya'nın 2014 yılında Büyükşehir statüsüne kavuşacak olması nedeniyle ilçe ve beldeleri ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 18 Haziran Salı günü Doğanşehir ilçesi ile Söğüt, Gövdeli ve Polat beldelerini ziyaret etti.

Ziyarete Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, Ak Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Sürgü Belediye Başkanı Faruk Taşdemir, Erkenek Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Gövdeli Belediye Başkanı Bayram Kaya, Söğüt Belediye Başkanı Mesut Sülu, Polat Belediye Başkanı Hasan Orman, belediye başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleri ile birlikte Doğanşehir il genel meclis üyeleri katıldılar.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyet ilk olarak Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar'ı ziyaret ederek, Doğanşehir hakkında genel bilgiler aldılar.

Doğanşehir AK Parti İlçe Teşkilatı, Doğanşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Doğanşehir Gazetesi ile Doğanşehir esnaflarını da ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, vatandaşlarla uzun süre sohbet etti.

Başkan Çakır'a plaket

Daha sonra Doğanşehir Belediyesi ile Gövdeli, Söğüt ve Polat beldelerini ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a ilçe ve belde belediye başkanları beldeleriyle ilgili bilgiler verdiler.

Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman: "Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ı ve beraberindekileri ilçemizde ağırlamaktan mutluyuz. Başkanımız Malatya'mızda önemli ve güzel işlere imza attı. Bizde zor şartlar altında Doğanşehir'e hizmet etmek için çalışıyoruz" dedi.

Ziyarette Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Doğanşehir'de düzenlenen Elma Festivaline verdikleri destek ve katkılarından dolayı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür plaketi verdi.

Büyükşehirle birlikte sorunlarımız çözülecek

Gövdeli Belediye Başkanı Bayram Kaya ise "Başkanımız Ahmet Çakır'ı beldemizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Her beldenin sorunları olduğu gibi bizim beldemizin de sorunları var. Bu sorunların çözümü için bir takım girişimlerimiz var. Fakat Büyükşehir sürecinin başlamasıyla birilikte bu sorunların çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

Söğüt Belediye Başkanı Mesut Sülu de, "Söğüt beldemiz 3 mahalleden oluşuyor. Beldemizin alt yapı sorunlarının büyük bölümünü çözdük. İçme suyu ile ilgili sıkıntılarımız var. DSİ çevremizdeki göl'de bu yıldan itibaren su tutmaya başladı. Büyükşehir ile birlikte daha çok hizmetin geleceğine inanıyoruz " dedi.

Malatya Belediyesi bizlere destek oldu

Polat Belediye Başkanı Hasan Orman: "Polat'ta görev süremizce birçok hizmet yaptık. Beldemizin giriş çıkış yollarını yaptık. Belediye hizmet binamızı yaptık. Bu hizmetlerin üretilmesinde Malatya Belediyesi bize destek oldu. Sıcak asfalt sorunumuzu çözdü. Çöp konteynerleri gönderdiler. Cenaze aracı tahsis ettiler. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve başkan yardımcımız Ertan Mumcu yardımlarını esirgemeyerek hep destek oldular. Huzurlarınızda kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Çakır: Malatya Büyükşehir ile birlikte yeni bir yapılanma sürecine giriyor.

Büyükşehir sürecinde ilçe ve belde ziyaretlerine devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın Büyükşehir olmasıyla birlikte sorumluluklarının arttığını söyledi.

Yapılan gezilerde ilçe ve beldelerin mevcut yapısını ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Çakır, "Malatya Büyükşehir ile birlikte yeni bir yapılanma sürecine giriyor. İlçe ve belde gezilerine bütün teknik arkadaşlarımız katılıyor. İlçe ve beldelerimizin mevcut yapısı, sorunları ile ilgili tespitler yapıyoruz ve Büyükşehir yasasını anlatıyoruz. Arkadaşlarımız süreç içerisinde sorunların planlamasını yani yol haritasını ortaya çıkarıyorlar. Büyükşehir ile birlikte bu sorunları hızlı bir şekilde çözmeye gayret edeceğiz. Malatya'nın gelişmişliği hızlanacak. Daha planlı ve sağlıklı bir şehir yapısı oluşacak. Köylerimize ve beldelerimize hizmetlerimiz artacak" dedi.

Özel İdareyi çok güçlü bir hale getireceğiz.

İlçe ve beldelerin gelirlerinin düşük olmasının hizmetlerde aksamalara neden olduğuna değinen Başkan Çakır, Büyükşehir ile birlikte maddi kaynakların artacağını ve bu kaynakları eşit bir şekilde Malatya geneline harcayacaklarını söyledi.

Başkan Çakır, "İlçe ve belde belediyelerimizin makine ve araç parkı çok yetersiz. Özel İdare aracılığıyla bugüne kadar önemli hizmetler yapıldı. Biz özel idareyi çok güçlü bir hale getireceğiz. Mevcut araç parkının eksikliklerini giderip, yeni araç ve gereçler alacağız" dedi.

Tüfenkçi: Malatya hizmet atağına kalkacak.

Büyükşehire hazır bir Malatya için çalıştıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfekçi ise ziyaretlerinin asıl amacının ilçe ve beldelerin sorunlarının fotoğrafını çekerek çözümü için çalışmak olduğunu söyledi.

Büyükşehir statüsünden 30 şehrin faydalanacağını vurgulayan Tüfenkçi, "Büyükşehir ile birlikte Malatya'ya ayrılan kaynaklar 2–3 kat artacak. Zor dönemlerden geçen ve kısıtlı imkanlarla hizmet üreten ilçe ve belde belediyelerimiz bu süreçten en çok faydalanacak yerlerdir. Malatya Büyükşehir olmasıyla birlikte hizmet atağına kalkacak. Malatya'dan başlayarak bütün ilçe ve beldelerimize hizmetler dalga dalga yayılacak" dedi.

Beldelerde vatandaşlarla da sohbet eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır esnafları da ziyaret etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Çakır Doğanşehir Gövdeli Söğüt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title