Haberler

Cüneyt Özdemir Kanal D Haber Anchormanliğinden Ayrıldı

Güncelleme:

Bir süredir üzerinde baskılar olduğu konuşulan Kanal D Ana Haber bültenini sunan Cüneyt Özdemir, bu görevinden kendi isteğiyle ayrıldığını duyurdu.

Kanal D Ana Haber bültenini sunan Cüneyt Özdemir, bu görevinden ayrıldı. Kanal D Ana Haber Bülteni'ni bir yıla yakın süredir sunan Cüneyt Özdemir, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Gelecek sezon bir televizyon klasiği 5n1k'ya KanalD'de devam ediyorum. KanalD Ana haber yolculuğunda bana eşlik eden herkese ise teşekkürler." dedi.

Mehmet Ali Birand'ın vefatının ardından bu göreve getirilen Özdemir'in üzerinde baskılar olduğu ve Kanal D Ana Haber'den ayrılacağı bir süredir sosyal medyada konuşuluyordu.

Özdemir'in ayrılığıyla boşalan Kanal D Ana Haber anchormanliği görevine ise Serdar Cebe getirildi.


CÜNEYT ÖZDEMİR KİMDİR?

Cüneyt Özdemir 8 Şubat 1970'te Ankara'da doğdu. İlköğretimini Yükseliş Koleji'nde, lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü'nden mezun oldu.

1990'dan itibaren basın yayın kuruluşlarında çalışmaya başladı. 1992'de muhabir olarak çalışmaya başladığı 32. Gün haber programında 8 yıl genel yayın yönetmenliği dahil çeşitli görevlerde bulundu. 1993'te British Council bursu ile Londra'ya gitti ve multimedya üzerine eğitim gördü. ATV ana haberde Cüneyt'in Büyüteci bölümünü hazırladı, bir yıl süreyle Siyaset Meydanı'nın yönetmenliğini yaptı.

1996'dan itibaren uluslararası savaş muhabirliği de yaptığı, Lübnan-İsrail sınırında, Kuzey Irak'ta ve Afganistan'da haberler ve özel dosyalar hazırladı.

1999'da CNN Türk'ü kuran kadronun içerisinde yer aldı. 2003'te Irak işgalini iliştirilmiş gazeteci olarak izledi ve haberleştirdi.

2000 yılında yayımlanmaya başlanan ve bir dönem Soner Yalçın ile birlikte sunduğu 5N1K isimli güncel haber ve araştırmacılık programını hazırlayıp sundu. Program yıllar içinde Altın Kelebek, Mahmut Dikerdem ödülü, RTGD ve Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından Oradaydım En İyi Belgesel TV Oscar'ı gibi çeşitli ödüllere layık bulundu.

Özdemir, 2011 yılında Zeynep İnanoğlu ile evlendi. Bir çocuk babası.

Çalışmaları

Belgesel

Kız Kulesi Efsanesi
Meşin Yuvarlağın Türkiye Serüveni
Festival
Araba Sevdası
Herkesin Babasının Anlatacak Bir Hikayesi Var
Paranın Serüveni
Suya Vurulan Altın Kelepçe

Dizi

Sağır Oda (yapımcı)
Kurtlar Vadisi (Konuk Oyuncu 60.bölüm)

TV programı

32. Gün
5N1K
Siyaset Meydanı
Soruyorum
Fark Yaratanlar

Kitap

Komutan'ın Şüpheli Ölümü, 'Eşref Bitlis Olayı' - İletişim yayınları
Ruh Hali - Parantez yayınları (Denemeler)
Reytingsiz Sohbetler
Kız Kulesi Efsanesi
Düşsesi (Denemeler)
Onlarlaydım Ama Onlardan Değildim (Irak işgali)
Flu (Denemeler)
Cehennem Kafesi (Guantanamo)
Ah Benim Yarım Aklım (Şiir)
Önemli İşler Dairesi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mehmet Ali Birand Cüneyt Özdemir Twitter Kanal D Medya Güncel Haberler

500

Yorumlar (352)

Karadenizli:

Hergün kaliteli iş yapanlar gidiyor yerine alo fatihler geliyor. .para ya kul olmayan Cüneyt bey e saygılar sunuyorum.

25
510
yanıtYanıtla
Onurlu duruş:

Babası asker subay olan cüneyt ülkenin içinde bulunduğu durumu doğru analiz ettiği için bir kesim ırkçıların hedefi olmuştu

348
20
yanıtYanıtla
sms55:

hele yalana bak :))

yanıt0
yanıt3
avrupali:

adam gibi adam iste budur

28
316
yanıtYanıtla
mehmet:

işte faşizan hareketler adam gibi adam cüneyt bey sana yapılan bu haksızlığı tüm kürt milletine yapılmış kabul ediyoruz . . . .

265
31
yanıtYanıtla
66:

Yurulan ne haksizligi oda sizin gibi vatan haini

yanıt9
yanıt79
sms55:

bu kürtlere de herkes haksızlık ediyi vay anasını yaa :))

yanıt1
yanıt0
BAYRAK:

YÜRÜLAN İŞİNE TENEKE

yanıt2
yanıt1
İNSAN:

BENCE KOVDULAR , EĞER ÖYLEYSE ÇOK DOĞRU BİR KARAR , KENDİ MEHMET ALİ BİRAND SANDI , TIRNAĞI OLAMAZSIN , VATAN HAİNİ

12
268
yanıtYanıtla
Sen insansan Insanlık ölmüş demek:

Çıkarına çomak sokuyordu değil mi, bu nedenle insanların gerçekleri görmesini sağlaması işine gelmedi M Ali Birant''tan çok daha iyiydi en azından diksiyonu çok daha iyiydi sen nerden anlayacan Cahil herif, bence de halkın gerçekleri öğrenmesini istemediğin için vatan haini sensin, inşallah sen de işten kovulursun da kötülük istediğin için kötülük bulursun, insanlıktan nasibini alamamış herif

yanıt7
yanıt1
Tüm 352 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title