Haberler

Çumra'da kadınlara yönelik HEM kursları açıldı

Güncelleme:

Çumra'da kadınların el becerilerini geliştirip mesleğe dönüştürmeleri ve aile bütçelerine katkı sağlamaları için Çumra Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitimi Merkezi tarafından kurslar düzenleniyor.

Kurs faaliyetleri hakkında bilgi veren Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, halı dokumacılığı ve çini sanatı üzerine uzman eğitmenler tarafından verilen kurslarda kursiyerlerin hem sosyalleştiğini hem de becerilerini geliştirip mesleğe dönüştürdüklerini söyledi.

İnsanlığın ilk yerleşim yeri olarak bilinen Çatalhöyük'teki neolitik döneme has yaşantıya ait motiflerle işlenen çini ve halılar oldukça ilgi gördüğünü ifade eden Candan, amaçlarının, Anadolu'nun kültürel mirası Çatalhöyük'ü kadınların el emeği ile yaşatma ve bu eserleri sergi yolu ile tanıtmak olduğunu belirtti.

Çumra'da kadınlara yönelik önemli çalışmaları hayata geçirmeye başladıklarının altını çizen Candan, şunları kaydetti:

"Bunlardan birisi de Halk Eğitimi Merkezimiz ve İŞKUR ile ortaklaşa yürüttüğümüz kurs faaliyetlerimiz. Proje kapsamında Çumra'da geleneksel el sanatlarına meraklı olan ve bu sanatı icra etmek isteyen kadınlarımıza böyle bir imkan sunmak istedik. Kurslarımızdan genellikle öğrenci ve ev kadınları faydalanmakta. Kursiyerlerimize İŞKUR tarafından destek veriliyor ve bu destekle aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Çumra'da ev kadınları hem meslek öğrenip hem de ev ekonomilerine katkı sunarken, kültürel mirasımız Çatalhöyük'e ait sosyal yaşamdan bugünlere gelen izler geleneksel el sanatlarımızdan çini ve halı dokumacılığında hayat buluyor. Çatalhöyük gibi bir kültürel mirasımızı kadınlarımızın el emeği ile buluşturduğumuz eserlerden tanıtım amaçlı sergi ve çeşitli organizasyonlar düzenlemeyi planlıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Halk Eğitimi Merkezi Çumra Belediyesi İŞKUR Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title