Haberler

Cumhuriyet'in İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay Tutuklandı

Güncelleme:

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve FETÖ/PDY müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay tutuklandı.

Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DÜN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Cumhuriyet Gazetesi ve imtiyaz sahibi Cumhuriyet Vakfı yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Almanya'dan geldiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra emniyette alınan savcılık ifadesinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildi.

ATALAY TUTUKLANARAK SİLİVRİ CEZAEVİ'NE GÖNDERİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanması talebiyle İstanbul nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Akın Atalay, "PKK ve FETÖ örgütlerinin hiyerarşik yapısına dahil olmaksızın, bu örgütlerin amaçları doğrultusunda faaliyette bulunmak" suçundan tutuklandı. Atalay, Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

TUTUKLANMA GEREKÇESİ: PKK VE FETÖ PROPAGANDASI VE BU ÖRGÜTLER LEHİNE HABER

Tutuklama kararında gerekçe olarak, "Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan bir çok haber, manşet ve haber detaylarında FETÖ silahlı terör örgütü ile PKK silahlı terör örgütünün propagandası sayılabilecek ve bu örgütler lehine algı oluşturabilecek haberlere yer verildiği" belirtildi.

9 KİŞİ YÖNETİCİ VE GAZETECİ TUTUKLANMIŞTI

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik soruşturmada; Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay ile yazar Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart tutuklanmıştı. Atalay ile birlikte soruşturmada tutuklananların sayısı 10'a yükselmiş oldu. Aynı soruşturmada, yurt dışında bulunan Can Dündar hakkında da yakalama kararı bulunuyor.

Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Aydın Engin, soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra yaşları ve sağlık sorunları nedeniyle adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

ATALAY'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Atalay'ın avukatı Bahri Belen tutuklama kararına itiraz edeceklerini açıkladı. Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklanmasının ardından avukatı Bahri Belen Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Karara tepki gösteren Avukat Bahri Belen yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay tutuklandı. Tutuklanacağını biliyorduk. Çünkü geçen hafta yapılan tutuklamalara ilişkin duruşmada Cumhuriyet Gazetesine ilişkin sorulan tüm sorulara ve haksız suçlamalara somut cevaplar verdik. Hukuki bakımdan çok açık suçlama yapılmayacak dayanaklara rağmen geçen hafta 9 kişi hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Bu kararın bir yargı kararı değil siyasi karar olduğunu biliyorduk" dedi.
Avukat Belen, bir soru üzerine ise "Karara tabi ki itiraz edeceğiz. Bu itirazın sonuç vermeyeceğini bildiğimiz halde itiraz edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Türk Hava Yolları Akın Atalay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title