Haberler

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları'na Atanan İsimlerden Alev Alatlı Kimdir?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları'na atanan isimler resmi gazetede yayımlandı. O isimlerin içinde olan Alev Alatlı kimdir? Hangi göreve atandı?

Cumhurbaşkanlığı tarafından Politika Kurullarına yapılan atamalar resmi gazetede yayımlandı.Kültür Sanat Politikaları Kuruluna atananlardan biri de Alev Alatlı oldu. Peki Alev Alatlı kimdir? Hangi göreve atandı? Hayatı ve kariyeri hakkında tüm merak edilenler haberimizde...

ALEV ALATLI KİMDİR?

1944'te İzmir, Menemen'de doğan Alev Alatlı ilkokulu Ankara'da okudu. Liseyi babasının askeri ataşe olarak görev yaptığı Tokyo'da bitirdi. Ekonomi & İstatistik lisansını ODTÜ'den, Ekonomi ve Ekonometri yüksek lisansını "Fulbright" bursu ile gittiği Vanderbilt University'den (Nashville, Tennessee) aldı. Bunların yanında felsefe öğrenimine başlayan Alatlı, doktora çalışmalarını New Hampshire'daki Dartmouth College'de devam ettirdi. İlahiyat alanında da çalışmaları oldu. Daha çok düşünce ve medeniyet tarihi üzerinde yoğunlaştı.

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu'na Atanan İsimlerden Alev Alatlı Kimdir?

1974'TE TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

74 yaşındaki Alev Alatlı, 1974'te Türkiye'ye döndü. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde öğretim görevlisi, Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak görev yaptı. California Üniversitesi ile ortak psiko-dilbilim çalışmalarında bulundu. Cumhuriyet Gazetesi bünyesinde Bizim English dergisini çıkaran Alatlı, daha sonra Türk Yazarlar Kooperatifinde (YAZKO) başkan yardımcısı olarak görev aldı.

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu'na Atanan İsimlerden Alev Alatlı Kimdir?

100. YIL ROMAN ÖDÜLÜ'NÜ ALDI

Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı 1986 yılında Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası"yla onurlandırılmıştır. Aydınlanma Değil, Merhamet! adlı romanıyla ise 2006 yılında Moskova'da "Mikhail A. Sholokhov 100. Yıl Roman Ödülü"ne layık görülmüştür.

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu'na Atanan İsimlerden Alev Alatlı Kimdir?

FAHRİ DOKTORA UNVANINA SAHİP

Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosunun 10.12.2012 tarihli toplantısında, yazar Alev Alatlı'ya "Fahri Doktora" unvanı verilmesine karar verilmiş; unvan, 25 Aralık 2012 tarihinde düzenlenen törenle takdim edilmiştir.

KÜLTÜR ve SANAT POLİTİKALARI KURULU'NA ATANDI

Alev Alatlı, Cumhurbaşkanlığı'nın Politika Kurulu'na yaptığı atamalar gereğince Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na atanan isim olmuştur.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Alev Alatlı Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title