Haberler

Cumhurbaşkanına Hakaretlere Yönelik Bozdağ'dan Açıklama: "Herkes Diline Ayar Versin"

Cumhurbaşkanına hakaretlere yönelik Bozdağ'dan açıklama: "Herkes diline ayar versin"ANKARA - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulunda, 2018 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasında hükümet adına söz aldı.

Cumhurbaşkanına hakaretlere yönelik Bozdağ'dan açıklama: "Herkes diline ayar versin"

ANKARA - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulunda, 2018 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasında hükümet adına söz aldı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yersiz eleştirilere ve kullanılan dile dikkati çekerek, "Cumhurbaşkanına karşı saygı sınırlarını aşan bir dil bu kürsüde değil nerede olursa olsun anında karşılığını her zaman bulur, bundan sonrada bulacaktır. Herkes ona göre diline ayar versin. Ayar vermediğinde ayar verenler çıkar" dedi.

Cumhurbaşkanının devletin başı olduğunu, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin birliğini temsil ettiğini belirten Bozdağ, "Anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının uyumlu çalışmasını temin eder. Cumhurbaşkanına saygı, devlete saygının, Cumhuriyete saygının, millete saygının, Anayasaya saygının doğal sonucudur. Gereğidir. Konuşurken biz büyüklerimize karşı belli bir edep, belli bir ahlak belli bir saygı diliyle konuşmayı anamızdan, babamızdan, öğretmenlerimizden, sokağımızdan her yerden öğrenir ona göre konuşuruz" şeklinde konuştu.

Herkes diline ayar versin

Cumhurbaşkanının hem parti genel başkanı, hem Cumhurbaşkanı olmasına yönelik eleştirilere de cevap veren Bozdağ sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi Cumhurbaşkanı, hem Cumhurbaşkanı hem genel başkan sıfatları birlikte taşıyor diye genel başkan adıyla ben bunu yaparım, Cumhurbaşkanlığı kısmını dokunmam öbürü ayrı, öbürü ayrı. Bu olmaz. Sıfatlar bir kişide buluşuyor ise o sıfatta egemen olan şey ona göre hareket etmeniz gerekir. Cumhurbaşkanı vasfı ortadan kalkıyor mu genel başkan olarak konuşurken. Kalkmıyor. Cumhurbaşkanı olarak konuşurken de kalkmıyor. Ona göre hepimizin bir saygı diline ihtiyacı var. Bu bir. İki, Cumhurbaşkanımızın konuşmalarına baktığımızda hep kendisine karşı yapılan saldırılara cevap vermedir. Kendisinin doğrudan kişilerin kişiliğine karşı bir açıklaması yoktur. Bunu ifade etmek isterim. Cumhurbaşkanına karşı saygı sınırlarını aşan bir dil bu kürsüde değil nerede olursa olsun anında karşılığını her zaman bulur, bundan sonrada bulacaktır. Herkes ona göre diline ayar versin. Ayar vermediğinde ayar verenler çıkar. Ama ayar vereceğiz biz. Bu çok önemli. Kusura bakmayın. Herkes ayarını verecek. Bu ayar önemli. Kusura bakmayın küfür hakaret acizliğin kifayetsizliğin göstergesidir. Biz bunu yapmayacağız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Bekir Bozdağ Kusura Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title