Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'ün Ant İçme Töreninden Notlar

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ant İçme Töreninde TBMM Genel Kurulu'nda Adeta İzdiham Yaşandı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ant içme töreninde TBMM Genel Kurulu'nda adeta izdiham yaşandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve diğer kuvvet komutanları ile CHP'den hiçbir temsilcinin katılmadığı Genel Kurul'da, seçimden sonra milletvekili olmayan ancak bakanlık görevleri süren, bugüne kadar da Genel Kurul'a gelmeyen Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da hazır bulundu. Genel Kurul'da ayrıca Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, yüksek yargı mensupları Danıştay ve Sayıştay başkanları, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hak-İş Başkanı Salim

Uslu, bazı büyükşehirlerin belediye başkanları da yer aldı. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Mark Grossman'ın yanı sıra diğer bütün ülkelerin büyükelçileri de törene katıldı. Yabancı misyon şefleri için ayrılan bölümde koltuklar yetmediği için sandalyeler getirildi. ABD Büyükelçisi Grossman sandalyede oturdu.

SP Genel Başkanı da Gül'ün ant içme törenini izlemeye gelenler arasındaydı. Kutan, Genel Kurul'da kendisi için ayrılan bölümde oturdu ve tören sonuna kadar kaldı.

Çok sayıda davetli ve gazetecinin izlediği ant içme töreni sorunsuz tamamlandı. Cumhurbaşkanı Gül'ün ant içmesinden sonra DTP ve MHP'li milletvekilleri de uzun uzun Gül'ü alkışladı.

Gül yemin ederken bir ara mikrofonda ses sıkıntısı yaşandı. Çok kısa süren bu anın ardından Gül yeminine başladı. Ancak Atatürk ilke ve inkilapları bölümünde dili sürçtü. Gül, andının ardından 8 sayfalık daha önceden hazırlanan bir konuşma yaptı.

Gül'ün Meclis'e gelişinde TBMM gönderine Cumhurbaşkanlığı forsu çekildi.

Gül'ü yemin töreninde Gül ailesinden en küçük çocuk Mehmet Gül TBMM'de izledi. Mehmet Gül, yanında amcasının oğlu Ahmet Gül'le birlikte Genel Kurul salonunda ziyaretçilere ayrılan bölümde yer aldı. Aynı bölümde Kayseri eski Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe ile bazı üst düzey bürokratlar da oturdu.

Meclis Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı andında da Meclis Genel Kurulu'nda cep telefonu şebekelerinin çekmesi engellendi.

(AU-SN-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title