Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK'e Üye Atadı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Naci Ağbal'ın istifası nedeniyle boşalan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine Ömer Açıkgöz'ü atadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Naci Ağbal'ın istifası nedeniyle boşalan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine Ömer Açıkgöz'ü atadı.

Cumhurbaşmanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "Sayın Cumhurbaşkanımız, Naci Ağbal'ın istifası nedeniyle boşalan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Doç. Dr. Ömer Açıkgöz'ün Bakanlar Kurulunca yapılan seçimini, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6 ncı maddesinin (b) fıkrası gereğince onaylamıştır" denildi.

ÖMER AÇIKGÖZ KİMDİR?

Ömer Açıkgöz, 1963 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Gaziantep'te, Lisans Eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Teknoloji Eğitimi Bölümünde tamamladı. Yüksek Lisans Eğitimini aynı bölümde İklimlendirme ve Soğutma alanında, Doktora derecesini ve Doçentlik unvanını Marmara Üniversitesi İktisat Programından aldı. Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde öğretim üyeliği yaptı, alanında ve eğitim alanında yayınlanmış ulusal ve uluslararası akademik yayınları bulunmaktadır.

ABD Ferris State Üniversitesinde İklimlendirme ve Soğutma Alanında araştırma ve incelemelerde bulundu. Meslek Yüksek Okullarında İklimlendirme ve Soğutma Programında 14 yıl süre ile Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Mesleki ve Teknik Yükseköğretim ile ilgili 4 yıla yakın Yüksek Öğretim Kurulu Başkan Danışmanı olarak çalıştı. Çok sayıda AB Projesi yürüttü.

Türkiye Yükseköğretimini Avrupa Yükseköğretim alanı ile uyumlu hale getirmeye çalışan Bologna Projesinde Bologna Uzmanı olarak görev aldı. YÖK Mesleki ve Teknik Eğitim Geliştirme Komisyonu Üyesi olarak mesleki ve teknik yükseköğretimin yeniden yapılanmasında görev aldı. Meslek Yüksek Okulları Geliştirme Komisyonu Üyeliği ve Mesleki Yeterlilik Kurumu, Fulbright Komisyonu, ÖSYM, TÜBİTAK TUSSİDE Yönetim Kurulu Üyelikleri, Öğretmen Yetiştirme Milli Komitesi Üyeliğinde bulundu. Ekim 2011–Mart 2014 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Mart 2014 tarihinde Müsteşar Yardımcılığına vekaleten atandı.

Doç. Dr. Ömer AÇIKGÖZ iyi derecede İngilizce bilmekte, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ömer Açıkgöz Naci Ağbal Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

Farklı Bakış:

İktidardn gitmeden son fırsatlarınız, ATAYIN BEYLER, ATAYIN. YAKINLARINIZI, TARAFTARLARINIZI, YANDAŞLARINIZI, Bu dönem kapanmadan atayın.

3
2
yanıtYanıtla
CeyhanlımobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Neden hep dogu güney dogudakileri atıyor neden batıdaki kişileri atamıyor

2
1
yanıtYanıtla
FatsalıMobil-IOS:

Yakışır

0
1
yanıtYanıtla
demokrat:

Allah bazılarına verir, bazılarına vermez, bunlara vermemiş. Konda 2015 analizin AKP seçmeni: Okuryazar değil yüzde 7; Diplomasız okur yüzde 3; İlkokul mezunu yüzde 42; Ortaokul mezunu yüzde 16; Lise mezunu yüzde 23; Üniversite mezunu yüzde 8; Yüksek lisans veya Doktora yüzde 1.

0
0
yanıtYanıtla
demokrat:

Vayvayvay zavallı koyunlar, faşist putunuzun yıkılması acı, demi? Devlet imkanlarıyla propaganda gitti, koyun mitinglerine bedava Metro ve otobüs bitti, sahte plakalı Mercedesler gitti, penguenlerde saatlerce kafa traşı bitti, kaçaksaray gitti, saraya gizli ödemeler gitti, bütün yolsuzları ve yoksullukları örten medya gitmeye başladı, sizin bu haliniz ne olacak? Geldiğiniz kanalisasyonlara döneceksiniz.

0
0
yanıtYanıtla
illet:

Hadi bakalim, yerlestir adamlarini Tayyip. Gün gelecek onlar o koltuklari terkedecekler. vakit varken ödüllendir sana biat edenleri!

0
0
yanıtYanıtla
VartoluMobil-IOS:

Blog

0
0
yanıtYanıtla
demokrat:

Eyy ortalama ilkokul seviyesinde olan salAK koyunlar, ciddiyen cevap verin, gerçek müslüman bunun gibi mi yemin eder? Hangi gerçek müslüman böyle yemin etmişdir, bana bir tane örnek verin. Birde kendisini utanmadan Yunus Emreyle kıyaslar. Yanlış ve harram olduğunu hepiniz biliyorsunuz ama sizin imanınız burada bitmişdir işte, hepsi boş laf oluyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title