Haberler

Çorum'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Firkat Karaman, İnsanların Huzurlu ve Hoşgörü İçerisinde Yaşamalarının Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'yı Örnek Almasıyla Mümkün Olacağını Belirterek, "İslamiyet'i Fıkıh Kitaplarından Çok İyi Öğrenmeli ve Peygamber Efendimizi Anlamaya Çalışmalıyız" Dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Firkat Karaman, insanların huzurlu ve hoşgörü içerisinde yaşamalarının Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'yı örnek almasıyla mümkün olacağını belirterek, "İslamiyet'i fıkıh kitaplarından çok iyi öğrenmeli ve peygamber efendimizi anlamaya çalışmalıyız" dedi.

Çorum İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman'ın verdiği 'İslam Dininde İnsan Sevgisi' konferansı yoğun ilgi gördü. Kültür Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Çorum Valisi Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı J. Alb. Ufuk Tuncer, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Emniyet Müdürü İsmail Karaman, İl Müftüsü Dursun Kaplan, ile bazı daire müdürleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması ile başlanan konferansta açış konuşması yapan İl Müftüsü Dursun Kaplan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılından itibaren Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünün her yıl "Kutlu Doğum Haftası" adıyla ilmi ve kültürel etkinliklerle kutlandığını belirterek, "Bu yıl 19'ncusu kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası'nda Türkiye genelinde konferans, panel ve diğer sosyal-kültürel faaliyetlerle icra ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı bu etkinliklerle Peygamber Efendimizin insanın mutluluğuna yönelik mesajlarını günümüz şartlarını da dikkate alarak geniş halk kesimlerine ulaştırmanın faydalı olacağına inanmaktadır" diye konuştu.

Peygamber sevgisinin toplumun tüm kesimlerini için ortak bir değer, birleştirici bir güç olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Firkat Karaman, şunları söyledi:

"Peygamber Efendimizin davranışlarının ahlaki olarak dayandığı esaslar araştırıldığında bunların en başında O'nun engin alçak gönüllülüğü, yumuşak huyla muamelede bulunması ve insan sevgisinin geliyor. Bizler de Peygamber efendimize, sevgimizi en güzel hislerimizle dile getirelim, O'nun anlatıldığı, O'nun anıldığı meclislere en geniş katılımla iştirak edelim."

İmanın inanmak anlamına geldiğini ve imanın zayıflamasıyla inançsızlığın başladığını belirten Fikret Karaman, "İman bir enerji kaynağıdır. Dil, kalp ve aksiyon imanı oluşturur. Bunlardan bir tanesi eksik olursa imanı noktada kişi ayakta duramaz. Kamil insan olgun insandır. Güzel ahlak ise insana yansır. Peygamber Efendimizi örnek almalıyız. İslamiyet'i fıkıh kitaplarından çok iyi öğrenmeli ve peygamber efendimizi anlamaya çalışmalıyız. Ancak bu sayede O'nu örnek alabiliriz. Onda imanı noktada aranan her özellik var. Güçlü iman sahibi de ahlakıyla belli olur. İmanı zirvede olan insan kendi ailesine ve diğer insanlara iyi davranır. İmanlı olmak için 'Allah' diyenlerin Peygamber Efendimize inanması, Peygamberimize inananların da ehl-i beytini sevmesi gerekir" şeklinde konuştu.

(BÖ-BÖ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title