Haberler

Çorum'da "Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" Konferansı

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Okumuş, "Hazreti Muhammed 3 kıtanın insanlarını aynı dinin şemsiyesi altında birleştirmiştir" dedi.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okumuş, "Hazreti Muhammed 3 kıtanın insanlarını aynı dinin şemsiyesi altında birleştirmiştir" dedi.

Çorum'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, "Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" konulu konferans düzenlendi.

Kent merkezindeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Okumuş, Hazreti Muhammed'in Veda Hutbesi'nde 120 bin kişiye seslendiğini ve bu hutbede en çok önem verdiği konulardan birinin de kardeşlik konusu olduğunu söyledi.

Hazreti Peygamberin insanların birlik ve kardeş olmasını istediğini ifade eden Okumuş, "Bir Müslüman etrafına güzelliği, barışı ve huzuru yaymalıdır. Mümin, elinden, dilinden ve belinden emin olunandır. İki Müslümanın arasının bulunması için Allah bize yalan söylemeyi caiz görmüştür. Bize düşen birliği ve bütünlüğü korumaktır. Hazreti Muhammed 3 kıtanın insanlarını aynı dinin şemsiyesi altında birleştirmiştir" dedi.

İl Müftüsü Mehmet Aşık ise hafta münasebetiyle il genelinde içinde hadis ve güzel sözlerin yer aldığı 75 bin kartele dağıttıklarını belirtti.

Konferansa, Vali Nurullah Çakır ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferansın ardından müftülük personelince katılımcılara gül ve helva dağıtımı gerçekleşti.

- ÇORUM

Kaynak: AA / Yerel

Hitit Üniversitesi Mesut Okumuş Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title