Haberler

Çorum'da Afrin Şehitleri İçin Kurban Kesilerek Mevlit Okutuldu

Çorum'da Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yürütülen operasyonlarda şehit olan askerler kurban kesilerek, mevlit okutuldu.

İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen programda konuşan Vali Necmettin Kılıç, akan kanın durması adaletin yeryüzünde hakim olması için başlatılan yolculuğun devam ettiğini söyledi.

"Gönül coğrafyamızda akan kanı durdurmak, insanlara onurlarını ve hürriyetlerini iade etmek için Afrin'de başlayan kutlu mücadelenin gazilerine selam olsun, şehitlerine rahmet olsun" diyen Vali Kılıç, "Meclisimiz örnek bir davranışa, kendi gelirlerinden öz bütçelerinden pay ayırararak Afrin şehitleri için kurban kesiyorlar. Bu ali cenap davranışlarından dolayı çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.

Afrin'de ülkenin bekası, milletin huzur için yaşamı idame ettirmesis için Mehmetçiklerin adeta şehitlik mertebesine ulaşmak için yarıştığını dile getiren AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise, dünyada böyle bir milletin olmadığını, savaşa giderken düğüne gittiğini dile getiren başka bir milletin olmadığını kaydetti.

Türkiye'nin derdinin başka bir ülkenin topraklarını işgal etmek olmadığını dile getiren Ceylan, Türkiye'nin önceliğinin bölgedeki terör unsurlarını temizleyerek, bölgeyi gerçek sahiplerine teslim ederek, orada yaşamalarını sağlamak olduğunun altını çizdi.

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, şehit cenazelerinin geldiğinde bu milletin canının yandığını belirterek, "Canımızın yandığı yerde bizi anlamak istemeyenler var. Onlara rağmen ülkemizin sınırlarını korumak, ülkemize yapılan saldırıları sona erdirmek milletimizin birliğini dirliğini korumak üzere Suriye'ye bir harekat başlatıldı" dedi.

Program Afrin şehitleri için yapılan dua ve kurban kesimi ile okunan mevlidi şerifin ardından sona erdi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necmettin Kılıç Ak Parti Afrin Çorum Politika Güncel Haberler

title