Haberler

Çocuklarıyla Muay Thai Yapıyorlar

Düzce'de çocuklarının Muay Thai çalışmalarını izlemeye gelen babalar, antrenörlerin davetiyle spora başladı.

ÖMER FARUK CEBECİ - Düzce'de çocuklarının Muay Thai çalışmalarını izlemeye gelen babalar, antrenörlerin davetiyle spora başladı.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) bünyesinde açılan Muay Thai kursuna katılan 25 baba, yaptıkları spor sayesinde kötü alışkanlıklarından kurtulmanın yanında, sağlıklı bir yaşam sürdürüyor.

Türkiye Muay Thai Federasyonu Doğu Marmara Koordinatörü ve milli antrenör Murat Tokat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muay Thai'nin 7'den 70'e yapılan bir spor olduğunu söyledi.

Muay Thai'nin hareketlerinin diğer Uzak Doğu sporlarından özgün olduğunu aktaran Tokat, babaların bu sporu tercih etmelerinin birçok nedeni olduğunu belirtti.

Babaların, Muay Thai ile vücutlarındaki toksinleri dışarı attığını anlatan Tokat, "Bunun yanı sıra güçleniyorlar. Fazla kilolarını atıyorlar ve kendilerini zinde hissediyorlar. Sporun başında ve sonunda uygulanan ısınma-soğutma hareketleri, fizik tedavi yöntemlerine çok benziyor. Belindeki fıtıktan dolayı evine iki ekmek götüremeyen bir arkadaşımız vardı, bu spora başladıktan sonra saatlerce antrenman yapabiliyor. Bu sporun psikolojik tedavisi de mevcut. Güçlü hissetmeye başlıyor. Özellikle çocuklarda ve büyüklerde öz güven oluyor" şeklinde konuştu.

Gençlerin dışarıda internet kafelerde ve kahvehanelerde kötü alışkanlıklar edinebilme riski olduğuna değinen Tokat, aile ortamında gerçekleştirilen antrenmanların farklı olduğunu ifade etti.

Tokat, babaları federasyon tarafından önümüzdeki yıl yapılması planlanan 35 yaş üstü sporcular için düzenlenen Veteranlar Şampiyonasına götüreceklerini kaydetti.

Musa Noyanel: "Bel fıtığım vardı, geçti"

Kursiyer babalardan esnaf Musa Noyanel (35), bu spora yeğenleri sayesinde başladığını dile getirdi.

Spora başladıktan sonra sağlığında büyük değişimler yaşadığını anlatan Noyanel, "Aslında 10 yıl önce başlayacaktım bu spora ancak işim dolayısıyla sürekli seyahatlerdeydim. Neticede spor yapıyorum. Bu sayede sigarayı, alkolü bıraktım. Her şey düzgün gidiyor şu anda. Sağlıklıyım, 12 kilo verdim, bel fıtığım vardı, geçti. Arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Hedefim ölüme kadar bu spora devam etmek" diye konuştu.

Antrenör Keleş: "Muay Thai, en iyi zayıflama yöntemi"

Muay Thai Antrenörü İbrahim Keleş ise bu sporun son yıllarda Türkiye'de popüler hale geldiğini dile getirdi.

Kurs verdiği öğrencilerine, "Babalarınız sizin ne yaptığını merak ediyor mu? Hepiniz buraya geliyorsunuz, aileniz sizi burada biliyor. Bir gün babalarınızı da çağırın sizin ne yaptığınızı görsün" dediğini anlatan Keleş, şunları kaydetti:

"Bu şekilde yaklaşık 25 tane babamız, çocuklarıyla birlikte bu sporu yapmaya başladı. Yavaş yavaş diğer babalarımız da gelecek. Her çocuk kendi babasının burada olmasını istiyor. Vakti, saati uyan antrenmanlarımıza geliyor. Zayıflamak isteyenlere en iyi zayıflamanın, kilo vermenin Muay Thai ile olacağını kanıtladık. Spor salonlarına para verip, yanlış yerlerde uğraşıp verdikleri kiloyu geri alan insanlar var. Burada, rejim yok, diyet yok, spor var. Verdiği kiloyu da geri almama garantisi var. Amacımız bu sporu topluma yaymak."

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Keleş Murat Tokat Türkiye Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title