Haberler

'Çoçuklarımızı ve Gençleri Küfürlü ve Argolu Konuşmalardan Koruyalım' Projesi

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Dr. Ahmet Köksal Sosyal Hizmet Vakfı, Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sultan Murat Koleji tarafından desteklenen "Çocuklarımızı ve Gençleri Küfürlü ve Argolu Konuşmalardan Koruyalım Projesi" kapanış programı gerçekleştirildi.

Sultan Murat Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Vali Vekili Necmi Akman, Vali Zübeyir Kemelek'in Eşi Zehra Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, protokol üyeleri ve çok sayıda çocuk ve vatandaş katıldı.

Projenin amacının dilimizi korumak ve çocuklarımızı, gençlerimizi küfürden, argodan ve kötü üsluptan uzaklaşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Vali Vekili Necmi Akman "Küfür kelime kökü itibariyle Arapça'dan gelir. Genel anlamda gerçeği örten, gizleyen, güzellikleri inkar eden anlamını taşır. Her yönüyle olumsuz anlam yüklenir. Bizi millet yapan asıl unsurlardan biri de dil olduğuna göre dilin güzelliklerini kapatan küfürden ve birbirimizi anlamamızı zorlaştıran argodan uzak durmalıyız. Bu nedenle projeye katkıda bulunan kurumlara ve kişilere teşekkür ediyorum " dedi.

Program slayt gösteri ve projenin anlatılmasıyla son buldu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Murat Koleji Ahmet Köksal Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title