Haberler

"Çocuk ve Aile Fuarı" Kapılarını 21 Eylül'de Açıyor!

Goca Fuar ve Sergi Hizmetleri tarafından 21-24 Eylül tarihlerinde Crown Plaza İstanbul Asia Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan 'Çocuk ve Aile Fuarı'na sayılı günler kaldı.

TEB Aile Akademisi'nin sponsorluğunu üstlendiği fuar; 'Mutlu Çocuk=Mutlu Aile' teması üzerine kurgulandı. Ana fikrinde bilinçli olmak vurgusu yer alan 'Çocuk ve Aile Fuarı'nın İstanbul Anadolu yakasında yapılacak ilk ve tek çocuk ve aile fuarı olma özelliği, bu fuara ait ilklerden sadece birisi. Sosyal Sorumluluk misyonu ile sahiplenilen bir diğer ilk ise; Dünya Sağlık Örgütünün 2017 işitme kaybı eylem planında da belirttiği gibi, global bir halk sağlığı sorunu olan ve ülkemizde de nüfusumuzun yaklaşık yüzde bir buçuğunu etkileyen İşitme Kaybı hakkında, işitme kayıplı çocuklara ve ailelerine rehabilitasyon desteği veren Çocuk Eğitim Derneği'nin (ÇED) yaptığı çalışmaları destekleyip, işitme teknolojisi ve eğitim programları hakkında farkındalık yaratacak panellere fuar kapsamında yer veriliyor olunması. Sergilenen ürünlerde ve fuar süresince yapılacak panellerde işlenecek konu başlıklarında ve tüm çocuk etkinliklerinde 'Bilinçli Olmak' teması vurgulanacak. Eğitim, Sağlık, Teknoloji ve Beslenme konularındaki tüm yeni yaklaşımları takip eden ve çocukları için en iyisini uygulamaya çalışan tüm aileler bu fuarı kaçırmayın!

ÇOCUKLAR, ENGELSİZ FUARI ZİYARET EDECEK!

Çocuk Eğitim Derneğinde (ÇED) eğitim gören, işitme engelli olup koklear implant kullanan 2-6 yaş çocuklar ve aileleri 21 Eylül Perşembe günü, 7-14 yaş çocuklar ve aileleri de 24 Eylül Pazar günü fuara katılım sağlayacaklar. İşitme cihazı (koklear implant) sayesinde duyan çocukların tüm etkinliklere rahat katılabilmeleri, rahat iletişim kurabilmeleri için de fuar alanına indüksiyon döngü sisteminin (ID sistemi) kurulumu sağlandı. Birçok önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek panellerin yer aldığı 4 günlük programda öne çıkan konulardan biri de işitme kaybıyla doğan çocuklarımızın sessiz dünyadan, sesli dünyaya açılmalarını sağlayan değerli doktorlarımız Prof. Dr. Yıldırım Bayazıt, Eğitim Odyoloğu Prof. Dr. Esra Yücel ve Klinik Odyolog Dr. Şengül Terlemez ile gerçekleştirilecek olan panel. Panelde, 5 yaşındayken Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen koklear implant uygulanan çocuk olarak tıp literatürümüze geçen ve şu anda 26 yaşında olan Ece Saygı hikayesini katılımcılarla paylaşacak. Saygı, bugün Koç Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olup özel bir firmada Proje Destek Mühendisi olarak çalışmakta ve üç dil konuşmaktadır.
*21-24 tarihlerinde gerçekleştirilecek fuarın akışını aşağıda bulabilirsiniz…)

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title