Haberler

Çımağıl Mağarası Turizme Kazandırılıyor

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt Bayburt Merkez Aşağı Çımağıl Köyü Taşındibi Mahallesi'nde Deniz Seviyesinden 2 Bin 450 Metre Yükseklikteki Çımağıl Mağarası İçin Yapılan Yol ve Mağara İçin İnşaatında İncelemede Bulundu.

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt Bayburt merkez Aşağı Çımağıl köyü Taşındibi Mahallesi'nde deniz seviyesinden 2 bin 450 metre yükseklikteki Çımağıl Mağarası için yapılan yol ve mağara için inşaatında incelemede bulundu.

Bayburt Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği Düzey 2 Bölgeleri Küçük Ölçekli Alt Yapı Hibe Programı çerçevesinde " Çımağıl Mağarası'nın Turizme Kazandırılması Projesi , Yol ve Mağara içi inşaatı yapım işi" incelendi.

134 bin Euro bütçeli ve yaklaşık 700 metre yol yapımı gerektiren proje hakkında bilgi veren Vali Küçükkurt "Çımağıl Mağarası Turizme Kazandırılma Projesi Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Bayburt Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen ve kabul gören bir projedir.16.02.2007 tarihinde açık ihale usulü ile ihaleye çıkan " Çımağıl Mağarası'nın ,19.04.2007 tarihinde ihalesi yapılmış ve en uygun teklifi veren Camadan İnşaat Ltd .Şti almıştır.Şu ana kadar 700 metrelik yol kaba inşaatı bitirilmiş tesviye ve düzeltme işleri devam etmektedir. Yol inşaatından sonra köyden mağaraya kadar elektrik direklerinin dikilmesi ve hat çekilmesi sonrasında da mağara içi aydınlatılması ve nihayetinde de gezi yolları ve platformları tamamlanarak Türk Turizmi'ne kazandırılması ile son bulacaktır. Mağara içinde belirlenen bir büyük salon, bu salonun tavan yüksekliği 15. metredir. Bu salona bağlı olan kremalı oda , Küçük oda, hayaletler odası ve Mavi oda diye adlandırdığımız odalar mevcuttur. Mağaranın toplam uzunluğu bin 10 metredir.

Bu Projeyi hazırlarken insanlar hayal dahi edemiyorken artık mağaranın içine giriyor ve tüm görsel güzelliğini görüyor olmanın mutluluğu, bu güzellikleri de tüm Türkiye yede kazandırmanın heyecanı içerisindeyiz. Proje ile Çımağıl Mağarası'nın, mağara içi inşaatı ve yolu yapılarak 15 Eylül 2007 itibariyle tamamlanarak turizme açılması planlamaktadır." dedi.

(YY-İRT-Y)

18.07.2007 16:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title