Haberler

CHP Zonguldak Ereğli İlçesi Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık Kimdir?

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için Zonguldak Ereğli İlçesi Belediye Başkan adayı olarak Halil Posbıyık ismini seçti. Halil Posbıyık kimdir, nerelidir?

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Zonguldak Ereğli İlçesi Belediye Başkan adayını belirledi. Ereğli İlçesi Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık kimdir, nerelidir?

HALİL POSBIYIK KİMDİR?

Halil Posbıyık, 2 Temmuz 1945 tarihinde Karadeniz Ereğli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karadeniz Ereğli'de, lise öğrenimini Zonguldak'ta, üniversite öğrenimini İstanbul'da tamamladı ve inşaat mühendisi olarak mezun oldu. 1971 yılında Karadeniz Ereğli Belediyesi'de Fen İşleri Müdürü olarak çalışmaya atılan Posbıyık, 1974-1994 yılları arasında mühendis-yönetici olarak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında hizmet verdi.

1994 YILINDA KARADENİZ EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Halil Posbıyık, Türk Eğitim Derneği Vakfı Karadeniz Ereğli Şubesi'nin yeniden yapılandırılması için girişimlerde bulunarak bu dernekte de kurucu başkanı sıfatı ile görev yaptı.

1989 seçimlerinde Anavatan Partisi tarafından Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi, ancak seçilemedi. 1994 seçimlerinde Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçildi.

EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK YILLARCA GÖREV YAPTI

Zonguldak Çevre Belediyeler Birliği kurucu başkanı olarak görev yapan Posbıyık, 1999 yılında, yeniden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçildi. 2004 ve 2009 tarihindeki mahalli idareler seçimlerinden de başarılı çıkan Posbıyık, 4.kez Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

Türkiye'deki 3215 belediyenin bağlı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği'de 2000-2003 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği yapan Posbıyık, 2003 yılından bu yana Birliğin Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Halil Posbıyık Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title