Haberler

CHP'ye Genç'ten Liste Uyarısı

Güncelleme:

CHP'li Genç: "Listesiyi halk desteklemezse yönetim sonucuna katlanır"

Bursa'da konuşan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde belirlenen milletvekili adayları isimleri ve sonucunda gösterilen tepkilerle ilgili olarak bunun olumlu ya da olumsuz değerlendirmesini halkın yapacağını söyledi. Genç, "Seçime girerken halk buna karar verecek. Yönetim böyle bir karar verdiğine göre halk da desteklerse mesele yok. Halk desteklemezse sonucuna katlanır" dedi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından Basın Kültür Sarayı'nda düzenlenen 'Aydınlarla Yüzyüze' söyleşine konuk olarak katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, program öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimler öncesi milletvekili aday isimlerinin açıklandığının ve gösterilen tepkileri nasıl değerlendirildiğini sorulması üzerine Genç, "Keşke her tarafta seçim olsaydı. Ön seçimde herkes kaderine razı olsaydı. Listeyi doğal karşılamak lazım. Parti yönetimi değişince yeni yönetim de yeni bir düzenleme yapar. Tabi kantarın ucunu kaçırmamak lazım. Kaçtı mı, kaçmadı mı? Onu bilmiyorum. Seçime girerken halk buna karar verecek. Yönetim böyle bir karar verdiğine göre halk da desteklerse mesele yok. Halk desteklemezse sonucuna katlanır" diye konuştu.

"HER TÜRLÜ PİSLİK YAPAR AMA NE DE OLSA MÜSLÜMANDIR' HOŞGÖRÜSÜNDEN VAZGEÇİLECEĞİ İNANCINDAYIM"

Halkın bu kararı destekleyeceğine inandığını söyleyen Genç, "Ülkede bu kadar büyük sıkıntı var. Rejim çok ciddi sıkıntı içinde. Türkiye Cumhuriyeti tümüyle ortadan yok edilmiş. Can güvenliği kalmamış, kişi özgürlüğü, kamu güvenliği kalmamış. Türkiye tamamen bir felakete sürüklenmiş durumda. Böyle bir durumda halkımızın bazı gerçekleri göreceğine inanıyorum. 'Her türlü pislik yapar ama ne de olsa müslümandır' hoşgörüsünden vazgeçeceği inancındayım. 'Adam hırsızlık yapıyor ama ne de olsa müslümandır alnı secdeye değiyor' söylemlerinden ve hoşgörüsünden insanların vazgeçeceğine inanıyorum. Türkiye'nin çok büyük bir rejim bunalımı içinde olduğu, bölünme tehlikesi içinde olduğu Türkiye'nin geleceğinin karanlıklara gittiğini bu halk görecek ki hiç olmazsa bu seçimde AK Parti'yi iktidardan indirecek" şeklinde konuştu.

"HALKIN TEHLİKEYİ GÖRMESİ LAZIM"

AK Parti'nin 9 yıldır iktidarda olduğunu ve bu kadronun artık ülkeye çok fazla katkı sağlayamayacağını söyleyen Genç, halkın bu dönemde CHP'yi desteklemesini istediğini dile getirerek, "4 sene iktidara getirsin beğenmezse tekrar düşürsün. Ama Tayyip Erdoğan bütün devlet düzenini değiştirdi. Eğer değiştirdiği bu düzenin üzerine yeniden seçimden oy alıp gelirse artık 'Halk benim diktatörlüğümü kabul ediyor' yaklaşımından cesaretle her istediği keyfiliği yapar. Zaten karşısında duracak bir kurum da yok. Ne yargı, ne parlemento var. Parlemento zaten Tayyip Erdoğan'ın iki dudağı arasından çıkan lafa göre hareket ediyordu. Yargı da kalmadı. Dolayısıyla halkımızın tehlikeyi görmesi lazım. Türkiye'yi bir cehenneme çevirmemek, bir iç savaşa götürmemesi için bence bu seçimde iktidardan düşürmesi lazım" diye konuştu.

"SAĞ KESİMDEN DE ADAY ALINMASI BENCE NORMAL"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun merkez sağdan da oy alabilmek için listeye bazı sağ partilerde çalışmış kişilerin getirilmesinin hatırlatılması üzerine ise Genç, şunları söyledi: "Artık Türkiye'de sağ sol kalmadı, eskidendi. Artık laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütünlüğünü savunanlarla, laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti laikliği ve Cumhuriyetin temel ilkelerini ortadan kaldırmaya çalışan, bölmeye çalışan Büyük Ortadoğu Projesi'ni hizmet etmeye çalışan iki fikrin çarpışması var. Sağ kesimden de aday alınması bence normal. "'Yapılan düzenleme sonrası genel seçimlerde oy oranında artış bekliyor musunuz?' şeklindeki soruya ise Genç, halkın rejimdeki tehlikeyi göreceğine inandığı için büyük oy artışını olacağını kaydetti. Açıklamanın ardından geçilen söyleşide CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu yapılacak 12 Haziran 2011 genel seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title