Haberler

CHP'li Özyürek'ten Tüsiad Başkanı Yalçındağ'a Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Türkiye'de Muhalefet Boşluğu Olduğunu Söyleyen Tüsiad Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'e Tepki Göstererek, Tüsiad ve Benzeri Örgütlerin İktidarı Eleştirmekten Korktuklarını Savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Türkiye'de muhalefet boşluğu olduğunu söyleyen TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'e tepki göstererek, TÜSİAD ve benzeri örgütlerin iktidarı eleştirmekten korktuklarını savundu. Ekonomi ve dış politikalar konusunda da CHP tepki gösterirken TÜSİAD'ın sesinin çıkmadığını belirten Özyürek, "TÜSİAD işine baksın; temsil ettiği camianın dertlerinin, sorunlarının muhatabı AK Parti'de olsa, yüksek sesle, korkmadan, çekinmeden dile getirsin" dedi.

CHP'li Özyürek, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın Türkiye'de muhalefet boşluğu olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. "Türkiye'de bir muhalefet boşluğu yok, iktidar yandaşlığı var" diyen Özyürek, başta TÜSİAD olmak üzere bazı sivil toplum örgütlerinin iktidarı eleştirmekten, yanlışlarını söylemekten korktuklarını, ancak muhalefete gelince alabildiğince eleştirdiklerini söyledi. İktidarı eleştirmenin özellikle de 'bu devirde' büyük risk taşıdığını, ama muhalefeti eleştirmenin hiçbir riski olmadığını belirten Özyürek, Yalçındağ'ın 'muhalefetin yapıcı söylemlerde bulunması gerektiği' yönündeki açıklamalarına da değindi. Özyürek, "Yani öyle anlaşılıyor ki, TÜSİAD hem sermayeye uygun hem iktidara uygun yapıcı bir muhalefet istiyor. Yani bir majestelerinin muhalefetini istiyor. Biz öyle bir muhalefet değiliz. Öyle bir muhalefet olmadık, olamayız" dedi.

CHP'nin Türkiye'de yaşayan tüm insanların sorunlarını dile getiren, onların şikayetlerine sahip çıkan bir muhalefet partisi olduğunu vurgulayan Özyürek, iş dünyasının da çok büyük sorunları olduğunu ve CHP olarak iş dünyasının sorunlarına da sahip çıktıklarını söyledi. Özyürek, "Mesela cari açıktaki tırmanışın büyük bir risk yarattığını, kırılganlık yarattığını söyleye geldik. Çünkü 40 milyar dolara yaklaşan bir cari açıkla karşı karşıyayız. Ama buna karşı TÜSİAD, iş dünyası örgütleri pek seslerini çıkarmadılar. Reel sektör unutuldu. Yanlış teşvik politikaları uygulandı. Buna karşı da iş dünyasının sesini duyamadık" diye konuştu.

Sivil toplum örgütlerine ve TÜSİAD'a bir önerisi olduğunu belirten Özyürek, "Kendi üyelerinin, temsil ettiği camianın taleplerini yüksek sesle dile getirsinler. Bunun muhatabı öncelikle iktidardır. Bir muhalefet partisi iş dünyasının sorunlarını dile getirebilir ama ona çözüm bulamaz. O bakımdan, TÜSİAD işine baksın; temsil ettiği camianın dertlerinin, sorunlarının muhatabı AK Parti'de olsa, yüksek sesle, korkmadan, çekinmeden dile getirsin" dedi.

"BAŞBAKAN SUÇ İŞLEMİŞTİR" Yalçındağ'ın Kuzey Irak'a yönelik kara harekatının ABD'nin isteğiyle durdurulduğu yönündeki açıklamaların ulusal onuru zedelediği yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Özyürek, "Biz dün de bugün de Kuzey Irak'a yapılmış olan kara harekatının hedeflerine ulaşmadan çok kısa sürede durdurulduğunu ifade ettik. Türkiye'de bunun aksini düşünen insan da yoktur. Sayın Yalçındağ bu konuda nasıl farklı bir düşünceye varmış, bu harekatın hedeflerine ulaştığı konusunda bizim bilmediğimiz bilgileri mi var veya ABD Dışişleri Bakanı'nın, ABD Başkanı'nın 'Türkiye derhal çekilmelidir' konuşmalarıyla bir an önce kara harekatının durdurulması arasındaki irtibatı herkes kuruyor. Bu irtibatın olmadığını Sayın Yalçındağ neye dayanarak söylüyor doğrusu çok merak ettim. Ama özellikle CHP'nin ulusal onur konusundaki tavrı çok nettir. Mesela biz sürekli AK Parti'nin teslimiyetçi dış politikasına karşı durduk. AB'deki, Kıbrıs'taki teslimiyetçiliğine karşı durduk. Ama bu konularda TÜSAD'ın hiçbir eleştirisine tanık olmadık.

Özetle, TÜSİAD ve benzeri örgütler iktidarı eleştirmekten korkuyorlar, çekiniyorlar. Hırslarını CHP'den almaya çalışıyorlar, ama bu bir yol değil, bu doğru değil" şeklinde konuştu.

(MÜG-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title