Haberler

CHP'li Erkek: Konuşmayı Engellemek, Aczin İfadesi

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'ı 18 Mart töreninde konuşmasına izin verilmeyeceği yönündeki sözleri üzerine açıklama yapıp, "İçinde oldukları siyasi çıkmazı ve düşüşü...

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'ı 18 Mart töreninde konuşmasına izin verilmeyeceği yönündeki sözleri üzerine açıklama yapıp, "İçinde oldukları siyasi çıkmazı ve düşüşü gizlemek isterken Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, Çanakkale'de, Çanakkale halkının seçtiği belediye başkanının konuşmasını engellemeye teşebbüs etmek bir aczin ifadesidir" dedi.

Yazılı açıklama yapan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; ekonominin dibe vurduğunu, dış politikanın iflas ettiğini, adalet ve eğitimin çöktüğünü, toplumsal barış ve huzurun tehdit altında olduğunu, demokrasi ve insan haklarının OHAL rejiminde askıya alındığını öne sürdü. CHP'li Erkek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çanakkale Belediyesi Meclis toplantısında yaşananları çarpıtarak, gündemine aldığını, bunun siyasi çöküşün açık bir göstergesi olduğunu iddia etti.

Son yıllarda her 18 Mart'ta, Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda yapılan törenlere Çanakkaleliler'in alınmadığını ve taşımayla gelen bindirilmiş kıtaların resmi törenlerde Çanakkale ruhuna aykırı ve anma töreni adabına uygun olmayan hareketlerin meydana geldiğini iddia eden Erkek, şöyle devam etti:

"Bu tavrın sahiplerinden, bugünkü açıklamayı duymak şaşırtıcı olmamıştır. İçinde oldukları siyasi çıkmazı ve düşüşü gizlemek isterken Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde, Çanakkale'de, Çanakkale halkının seçtiği belediye başkanının konuşmasını engellemeye teşebbüs etmek bir aczin ifadesidir. Bir şehrin yaşayanlarının güvenip, takdir edip, kendisini 15 yıldır temsil etme görevi verdiği kişiye yapılan hakaret, bütün Çanakkale halkının iradesine yapılmıştır. Kimse unutmasın ki; 18 Mart'ta belediye başkanımızın ve bizlerin halkla buluşmasını ve konuşmasını engellemeye hiçbir güç yetmeyecektir. Ak Parti Genel Başkanına en güzel yanıtı, 18 Mart akşamı düzenleyeceğimiz fener alayında ve ilk seçimde Çanakkale halkı verecektir. Ak Parti Genel Başkanı, her zaman olduğu gibi yine yanıltılmış ve kandırılmış olmalı ki kendi belediye meclis üyesinin, belediye meclisi toplantısında partimizin iç meselesini gündeme taşımak istediğini görmemiştir. O gün bir belediye meclis üyesi, kentin sorunlarının konuşulması gereken yerde, partimizin iç konularına girmek istemiş, Belediye Başkanımız defalarca nezaketle uyarıda bulunmuş ve yanlışlığı belirtmiştir. Buna rağmen konuşmaya devam eden üyenin yarattığı kaosla ayağa kalkanlara karşı belediye başkanımızın tavrı son derece haklıdır. Gerçekleri çarpıtarak bir yere varamayacağını Ak Parti Genel Başkanı en kısa zamanda görecektir. Belediye meclis toplantısında parti içi mesele konuşmak isteyen, kriz yaratmaya çalışan ve gerginliğe neden olan kişinin kadın olduğuna vurgu yapacak son kişi Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan olabilir. Kadına bakış açısını ve zihniyetini yansıtan, kadınlarla ilgili sözlerini hatırlaması yeterlidir. Son olarak, bu ülke kimsenin çiftliği değildir. Görev ve sorumluluğu içinde olmayan konularda verdiği talimatlarla demokrasi ve hukuku zedeleyenler, tek adam rejimini topluma dayatmayı asla başaramayacaklardır. Ülkemizi her alanda dibe vurduranlara en güzel yanıt, korktukları ve rafa kaldırmak istedikleri demokrasiyle verilecektir."

- Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Muharrem Erkek Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title