Haberler

CHP'li Erhan'dan Bomba Ağrı Yorumu: Asker Gitmeseydi Sorun Olmayacaktı

Güncelleme:

CHP Ağrı milletvekili adayı Cemil Erhan, Ağrı'daki çatışmayla ilgili, "Asker gitmeseydi, vatandaş ile dağdan gelenler halay çekecekler, oynayacaklardı." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve Ağrı milletvekili adayı Cemil Erhan, 11 Nisan'da Ağrıda çıkan çatışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Asker gitmeseydi, vatandaş ile dağdan gelenler hepsi kol kola halay tepeceklerdi, oyun oynayacaklardı" dedi.

HEYETLE GÖRÜŞME YAPTI

Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarıtütek Köyü'nde meydana gelen çatışmayı incelemek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen Cemil Erhan ve beraberindeki 10 kişilik bir heyetle, ilgililerle görüşmeler yaptığını bildirdi.

Gerçeklerin kamuoyuna tam olarak aksettirilmediğini savunan Cemil Erhan Ağrı'da parti binasında düzenlediği toplantıda, şunları söyledi:

GEÇEN SENE NİYE OLMADI?

"Aslında 30 yıldır o bölgede kan ve silah sesleri vardı. Kan ve gözyaşı vardı. Ama bunlar istiyorlardı ki bu analar ağlamasın, gözyaşları dinsin. Biz burada bir orman açalım, her sene burada şenliğimizi yapalım. Bütün insanlar gülsün, şenlikte oynasın. Millet bu acıları unutmuş olsun. Bu maalesef olmadı. Geçen sene niye olmadı, evvelki sene niye olmadı? Olmayışının nedeni askerin oraya gitmemesi ve müdahil olmaması.

DAĞDAN GELENLER...

Şimdi bu olay olmasaydı. Belki çok güzel bir şenlik olacaktı ve vatandaş kendi istediği gibi eğlenecekti. Başkalarına bakmaksızın, kimsenin emri altında olmaksızın eğlenecekti. Ama bu olmadı. Sorabilirsiniz, asker gitmeseydi olabilir miydi? Asker gitmeseydi, vatandaş ile dağdan gelenler hepsi kol kola halay tepeceklerdi, oyun oynayacaklardı. Geçen seneki gibi, evvel ki sene gibi, ama olmadı. Olmayışının nedeni ihbar var 'olaylar olacak' bilmem ne olacak. Vatandaşı 'baskı altına alacaklar, oylarınızı filan partiye vereceksiniz' gibi tehditlere karşı askerin gönderildiği söyleniyor. Ama devlet şimdiye kadar nerdeydi Allah aşkına?"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Cemil Erhan Diyadin Ağrı Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE
500

Yorumlar (33)

hzz azaciMobil-ANDROID:

yani asker mi çözüm sürecini baltaladi demeye getiriyor amca bey....ulen silahli unsurlar ülkeyi terk edecekler o zaman barış sureci devam eder dememismiydik...asker oraya gitmeseydi diyeceğine silahli teröristler neden hala sınırlarımız icinde desene ...

22
4
yanıtYanıtla
AgriMobil-ANDROID:

AKP ve tayyip den allahh razi olsun bi ağrılı olarak askerin gelmesine okadar sevindim mi anlatamam bizi önemseyen bir devletimiz var

7
15
yanıtYanıtla
vanlı harun:

bu adam chp adayımı hdp adayımı anlıyamadım.

10
9
yanıtYanıtla
Titre. Mobil-IOS:

Akp milliyetçilik oyunu oynadı bu güzel halk yine yemedi. Vekil bunu demek istiyor. AKP nin sahtekar zihniyeti bunu çok iyi anlıyor. Alkışlıyoruz bu yobaz zihniyeti.

10
7
yanıtYanıtla
onurMobil-ANDROID:

bunlara oy verenlerin akillarina tukureyim

6
9
yanıtYanıtla
vovodelMobil-ANDROID:

ulan bunak asker gelmesin polis gelmesin eskiyalar elini kolunu sallayarak silahli sekilde istedigi yere gitsin öylemi. senin yerin hdp siralari chp den istifa et yoksa size oy moy yok.

6
8
yanıtYanıtla
bbb:

chp = hdp

9
5
yanıtYanıtla
vovodelMobil-ANDROID:

ondan sonra chp niye iktidara ortak olamiyorum diye ağlar. sen önce icindeki pisligi temizle kemal bey

11
3
yanıtYanıtla
tarafsız olduğunuz için tskler:

hdpli olarak size tsklerimi sunuyorum. . YORUM YAPANLAR gelin. görün. . sonra yorum yapın

8
6
yanıtYanıtla
AntipatikMobil-IOS:

Oldu yavrum istersen ülkeyi onlara bırakalım hiç sorun kalmasın

9
4
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title