Haberler

CHP'li Biçer'den Als Hastalığına Dikkat Çekmek İçin Başlatılan Kampanyaya Destek

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına dikkat çekmek için başlatılan 'acıyı hisset' kampanyasına destek verdi. Biçer, ALS hastası Ali Rıza Aslan'ın sosyal medya üzerinden meydan okumasına 3 acı biber yiyerek, karşılık verdi. Acı biber yediği videoyu sosyal medyadan paylaşan Biçer, CHP'li vekiller Eren Erdem, Mahmut Tanal ve Tuncay Özkan'a destek olmaları için meydan okudu.

İzmir'de yaşayan ALS hastası Ali Rıza Aslan, hastalığa karşı farkındalık oluşturulması için bir süre önce başlatılan 'acıyı hisset' kampanyası kapsamında, CHP Manisa Milletvekili Biçer'e sosyal medyadan meydan okudu. Biçer, Aslan'ın meydan okumasını karşılıksız bırakmayarak, 3 acı biber yerken, çektirdiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. CHP'li Biçer, partisinin 3 milletvekiline de destek olmaları için meydan okuyarak, "Bu ay ALS farkındalık ayı. İzmir'den ALS hastası sevgili Ali Rıza Aslan bana meydan okumuş. Bu meydan okumayı görüyorum ben de ve bu acı biberleri yiyerek ALS hastalarının bütün acısını paylaştığımı ifade etmek istiyorum. Bende buradan partimizin İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Mahmut Tanal ile İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'a meydan okuyup, onların da acı biber yiyerek ALS hastalarının acılarını paylaşmalarını ve bunu videoya çekip paylaşmalarını istiyorum" dedi. ALS hastalarının sorunlarının araştırılması ve çözüm bulunması için çağrıda bulunan CHP'li Biçer, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ALS hastalarına ve yakınlarına karşı sosyal devlet ilkesinden hareketle çözüm sağlayıcı unsurları harekete geçirmesi gerekmektedir. Sağlık kuruluşlarının planlanmasında ALS hastanelerinin kurulması, ALS sağlık hizmeti veren merkezlerin sayısının ve niteliklerinin arttırılması yer almalıdır. Ayrıca, aile hekimliği uygulamalarında ALS hastalığına karşı toplumun bilinçlendirilmesi öncelikli olmalıdır. Doktorların, sağlık personelinin ALS hastalığı konusunda yeterliliklerini arttırıcı eğitim programları uygulamaya konulmalıdır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ALS hastaları için 7/24 sürekli bakım hizmeti veren birimler oluşturulmalıdır. ALS hastalığının bilinen bir tedavisinin olmaması, destekleyici tedavi hizmetlerini önemli kılmaktadır. ALS hastalarına verilecek destekleyici tedavi hizmetlerinin sağlık kuruluşlarında sistemli ve planlı bir şekilde sunulması, hastaların yaşamlarını daha nitelikli şekilde devam ettirmesi ve hastalığın etkilerinin azaltılması açısından fayda sağlayacaktır." - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Tur Yıldız Biçer İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title