Haberler

Chp Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'da Konuştu:

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'da Konuştu:

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ MUHARREM İNCE, YALOVA'DA KONUŞTU:

'TÜRKİYE'NİN İKİNCİ BİR 12 EYLÜL AYIBI OLMASIN'

Yalova'da konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Türkiye'nin bir 12 Eylül ayıbı var. Türkiye'nin ikinci bir 12 Eylül ayıbı olmasın" dedi.

CHP Yalova İl Başkanlığı tarafından 'Banane Kafe'de düzenlenen 'Neden hayır diyoruz?' konu başlıklı söyleşiye, CHP Grup Başkanvekili ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum konuşmacı olarak katıldı. Yapılacak referandumun 12 Eylül ile tek özelliğinin aynı güne denk gelmesi olduğunu belirten İnce, "Türkiye'nin bir 12 Eylül ayıbı var. Türkiye'nin ikinci bir 12 Eylül ayıbı olmasın" dedi.

İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "12 Eylül 1980'den 7 Aralık 1983'e kadar o 3 yıl içerisinde, grev ve lokavt kanunu, siyasi partiler kanunu, sendikalar kanunu, toplantı ve yürüyüş kanunu başta olmak üzere bu dönemde 808 kanun ve kanun hükmünde kararname çıkmıştır. Yani 12 Eylül'ün ruhu, bu kanunlarda gizlidir. Bunların hepsi ortadadır. Bunların hepsi dururken nasıl 12 Eylül ile hesaplaşıyorsunuz? 12 Eylül'ü yapanlar AKP iktidarı tarafından başköşede tutuluyor. 12 Eylül'ün ünlü generallerinden birisi Nurettin Ersin. Nurettin Ersin vefat ettiğinde, cenazesinin başköşesinde sayın Recep Erdoğan vardı. Ersin'in oğlunu New York Ziraat Bankası Şubesi'nde, dolgun ücretle işe sokan kişi Sayın Recep Erdoğan'dır. Manisa'da Kenan Evren ile açılışlara giden Bülent Arınç'tır. Çankaya'da Kenan Evren'i ağırlayan Abdullah Gül'dür. 12 Eylülcüler'i başköşede tutacaksınız, açılış yapacaksınız, oğlunu işe sokacaksınız, sonra da diyeceksiniz ki, 12 Eylül'le hesaplaşıyoruz. Yok, öyle yağma" şeklinde konuştu.

"Bu ülkenin solcuları, 12 Eylül'den sonra Metris'te, Selimiye'de işkence görürken bu ülkenin ülkücüleri Mamak'ta tutuklanmışken, işkence görmüşken, Tayyip Erdoğan İETT'de futbol oynuyordu" diyen İnce, "82 referandumuna ne oy verdiğini hala düzgün bir şekilde çıkıp açıklayamadı. Çünkü onlar biat kültüründen geldikleri için zaten başlı başına hareket etmiyorlardı. Cemaat lideri ne derse ona uyuyorlardı. Şimdi bizden istenen şudur: Vatandaştan biat, kurumlardan itaat, vatanseverliğimizden feragat etmemizi istiyorlar" dedi.

BATUM: 'AKP'LİLERİN YÜZDE 50'Sİ GERÇEĞİ BİLSE 'HAYIR' OYU VERİR'

CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Süheyl Batum da konuşmasında, "Emin olun, AKP'lilerin en azından yüzde 50'si, bu Anayasada getirilmek istenilen birileri doğru dürüst anlatsaydı onlara, yüzde 50'si de bu anayasa değişikliğine 'hayır' oyu verirdi. Çünkü onların da aileleri, onların da anne ve babaları, onların da dedeleri, nineleri sizlerinki gibi vatanın kurtarılması için mücadele etti. ya Atatürk Cumhuriyeti devam edecek, ya da birilerinin 1980'li yıllarda, özellikle 90'dan sonra bize özellikle empoze etmek istedikleri gibi, adına ılımlı İslam mı dersiniz? BOP mu dersiniz? Ne derseniz deyin. Yeni bir düzen gelecek. Oylayacağımız bu" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title