Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Millet İttifakı'nın adayına ilişkin konuştu: Biz Yüksek Seçim Kurulu'nun düğmeye basmasını bekliyoruz

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayını açıklama takvimine ilişkin, "Biz Yüksek Seçim Kurulu'nun düğmeye basmasını bekliyoruz" dedi. Öztrak ayrıca dış politikaya ilişkin de açıklamalarda bulundu. Öztrak, ''Milletin masası, Ege'de Türkiye- Yunanistan dengesinin Türkiye aleyhine bozulması karşısında ve Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölgelerini ilhakı konusunda da net tavrını ortaya koymuştur'' ifadelerini kullandı.

2023 seçimleri yaklaşırken Milet İttifakı'nın adayının kim olacağı da tartışılmaya devam ediyor. Son olarak 2 Ekim'de toplanan altılı masanın ardından gözler adayının açıklanmasına çevrilmişken toplantıdan herhangi bir isim çıkmadı. Konuya ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da bir açıklama geldi.

YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Öztrak, ''Siyasi yelpazenin çok farklı yerlerinden gelen 6 parti ayrılıkları bir kenara bırakarak, vatan, millet ve demokrasi aşkıyla bir araya gelmiştir. Milletin masası dün yepyeni ve güçlendirilmiş bir parlamenter sistemi bu ülkeye getirmek için yapılacakların yol haritasını çıkarmıştır. En kısa sürede kamuoyuna açıklama kararını da almıştır.

DIŞ POLİTİKA GÖRÜŞLERİ AÇIKLANDI

Yine çok önemli bir adım olarak, milletimizin menfaati için belirlenen 9 temel sorun alanında, ortak politikalar belirlemek ve ortak taahhütlerini kamuoyuna en kısa sürede açıklamak üzere yola çıkmıştır. Milletin masası, Ege'de Türkiye- Yunanistan dengesinin Türkiye aleyhine bozulması karşısında ve Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölgelerini ilhakı konusunda da net tavrını ortaya koymuştur'' dedi.

''YSK'NIN DÜĞMEYE BASMASINI BEKLİYORUZ''

Sadece 13'üncü Cumhurbaşkanını seçmek için gerekli oyu değil aynı zamanda Meclis'te Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş için ihtiyaç duyulan çoğunluğu sağlama kararlılığını da açıklamıştır. Yol bellidir, istikamet bellidir. Siyasi tarihimizin farklı ve köklü damarlarından gelen 6 parti olarak bizim benimsediğimiz ilke ve değerler bellidir. Biz otokrasiden değil, demokrasiden yanayız. Biz üstünlerin hukukundan değil hukukun üstünlüğünden yanayız" ifadelerini kullandı. Öztrak ayrıca cumhurbaşkanı adayına ilişkin bir soru üzerine, "Biz Yüksek Seçim Kurulu'nun düğmeye basmasını bekliyoruz" yanıtını verdi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Millet İttifakı Faik Öztrak Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500

Yorumlar (2)

GERÇEKÇİ...!!!!!:

faik bey, biz senin iki binli yıllarda ekonomistim deyipte , ekonomiyi çökertip, ülke batağa gidince DIŞARIDAN İTHAL EKONOMİ UZMANI GETİRDİĞİNİ BİLİYORUZ,, BU ADAYDA İTHAL EDİLMEMİŞTİR UMARIM, hayal kırıklığına uğratma bizi

7
2
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

eğer aday açıklanmış olsaydı devletin imkanlarını bile suistimal edip kullanarak yalan haber ve çeşitli engellemeler yapacaklardı nasıl diyen imamoğluna yapılanlara baksın. yandaşlar hariç biz onlarla aynı dünyada olsada aynı alemde yaşamıyoruz

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title