Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yurt gazetesinin iki muhabirine 5'er ay hapis cezası verilmesine ilişkin, "Madem gazetecilere böyle bir ceza vermişler, o karara imza atan yargı mensuplarına çağrımdır. Dokunulmazlığımın kaldırılması için girişimde bulunsunlar. Sonra aynı iddialar ile beni de yargılayıp aynı cezayı versinler" ifadesini kullandı.

Ağbaba, "Etiler Polis Okulu hakkındaki yolsuzluk iddialarını haberleştiren gazetecilerden Yurt gazetesi muhabiri Ahmet Meriç Şenyüz ve Mehmet Demirkaya'ya 5'er ay hapis cezası verilmesine ilişkin" yazılı bir açıklama yaptı.

"Etiler Polis Okulu arazisinin nasıl peşkeş çekildiğini, yargı kararlarının nasıl görmezden gelindiğini arazi önünde düzenledikleri bir basın açıklaması ile CHP olarak kendilerinin de söylediğini" aktaran Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

"Liman yapacağız deyip el koydukları araziyi 'rantsal dönüşüm' kapsamında Bilal Erdoğan ve Usame Kutub'un da gizli ortak olduğu iddia edilen şirketin AVM ve rezidans yapma planlarına nasıl kurban edildiğini kamuoyu ile paylaştık. Madem gazetecilere böyle bir ceza vermişler, o karara imza atan yargı mensuplarına çağrımdır. Dokunulmazlığımın kaldırılması için girişimde bulunsunlar. Sonra aynı iddialar ile beni de yargılayıp aynı cezayı versinler."

Ağbaba, yazılı açıklamasında, "AKP'nin özgür basına yönelik baskılarının dur durak bilmediğini" öne sürdü. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Veli Ağbaba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title