Haberler

CHP Edirne Milletvekili Bircan Açıklaması

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Ergene Nehri'nin temizlenmesi için elinden geleni yaptığını belirtti.

Bircan, CHP Uzunköprü İlçe Başkanılğında düzenlenen toplantıda, Trakya'nın en can alıcı sorunlarından birinin Ergene Nehri'ndeki kirlilik olduğunu ifade etti.

İlçenin bu kirliliği hissettiğini dile getiren Bircan, "Trakya toprağı, tarımı, doğası korunacak, gelecek kuşaklara bırakılacaksa buna Ergene'den başlanacaktır. Ergene'yi temizlemeden Trakya için yapılacak her şey anlamsız kalır." diye konuştu.

Bircan, Ergene Nehri'nin Trakya'nın can damarı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ergene Nehri'nin temizlenmesi için elimden geleni yapıyorum. Ergene için araştırma önergesi verdim. Bu konuda Meclis'teki ilk araştırma önergesidir. Neden Ergene, çünkü Ergene Trakya'nın can damarıdır. Bu damardan ya geçmişteki gibi hayat akacak ya da şimdiki gibi zehir. Zehir akarsa hiçbirimizin bu topraklarda yaşamamız mümkün değildir. Bu bereketli topraklar sadece Trakya için değil, bütün Türkiye için de çok önemlidir. Ergene Havzası dediğimiz ve 1 milyon 600 binden fazla insanımızın yaşadığı bu topraklarda Türkiye ayçiçeği üretiminin yüzde 61'i, pirinç üretiminin yüzde 54'ü, buğday üretiminin yüzde 12'si yapılmaktadır. Türkiye ölçeğinde küçük sayılabilecek bir toprak Türk tarımının can damarlarıdır. Bunun için buraya yapılan yatırımlar bir lütuf değil, ülkemiz için de hayati önemdedir."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Trakya Bölgesi Erdin Bircan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title