Haberler

CHP'den Gümüşhane'de 'Cumhuriyet, Vatan ve Hürriyet' Yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane teşkilatı, Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yıldönümü nedeniyle ‘Cumhuriyet, vatan ve hürriyet’ temalı meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane teşkilatı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıldönümü nedeniyle 'Cumhuriyet, vatan ve hürriyet' temalı meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

15 Temmuz Zafer Meydanında toplanan partililer ve vatandaşlar ilk olarak müzik eşliğinde halay çekti, horon oynadı.

Daha sonra yaktıkları meşalelerle ellerinde Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile yürüyüşe başlayan grup, Cumhuriyet Caddesi ve oradan da Atatürk Caddesinden marşlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü.

Zaman zaman yağmur yağışı altında gerçekleşen yürüyüş sırasında "Yaşasın Cumhuriyet" ve "Ya istiklal ya ölüm" yazılı dövizler taşıyan grup, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Türkiye laiktir laik kalacak", "Ne dikta ne darbe tam bağımsız Türkiye", "Genciz güçlüyüz Atatürkçüyüz", "Gümüşhane uyuma Atatürk'e sahip çık" sloganları attı, araçtan çalan marşlara eşlik etti.

Kadın Kolları ve Gençlik Kolları teşkilatlarının da destek verdiği yürüyüş Fatih Parkında son bulurken, burada basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet'e sahip çıkmanın ve 94.kuruluş yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

CHP Gümüşhane İl Gençlik Kolları Başkanı Salih Kara da yağmur yağışına rağmen gösterilen hassasiyetten dolayı teşekkür ederek, "Vatandaşın topyekün savaşarak, kıtlık ve açlık içerisinde kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar savunmak bizlerin boynunun borcudur. Biz Türk gençliği olarak şiarımızı Bursa nutkundan, yetki belgemizi de Atatürk'ün gençliğe hitabesinden alıyoruz" şeklinde konuştu.

Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Gümüşhane Türkiye Politika Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title