Haberler

CHP'den Aday Adaylarına Belediyecilik Kursu

CHP, seçimlerde yerel yönetimlere aday olmak isteyen üyeleri için eğitim programı hazırladı Büyükşehir belediye başkanlığından muhtarlığa kadar her kademe için ayrı ayrı düzenlenecek programda, partinin felsefesi, doğru propaganda, halkla...

CHP, seçimlerde yerel yönetimlere aday olacak üyeleri için "Yerel Yönetim Adayları Eğitim Programı" hazırladı.

Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP olarak parti içi eğitime büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda örgüte yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.

Parti tüzüğü ve programında, çeşitli kademelere yönelik eğitim çalışmaları düzenlenmesinin yer aldığını hatırlatan Sarı, yerel yönetici adaylarını kapsayan eğitim programının da bunlardan biri olduğunu aktardı. Bir kurul oluşturarak, eğitim programının ayrıntılarını belirlediklerini anlatan Sarı, programa belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyesi aday adayları ile muhtar adaylarının başvurabileceklerinin söyledi.

Sarı, eğitim süresinin büyükşehir belediyesi kapsamında olan iller için iki, diğer kademeler için ise bir gün olarak belirlendiğini ve konferans düzeni içinde gerçekleştirileceğini kaydetti. Büyükşehir kapsamında olan 30 il için 10 bölge oluşturulduğunu ve ilk eğitimin 7 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirileceğini ifade eden Sarı, diğer kademelere yönelik eğitimin de eylül ayında başlatılmasının planlandığını bildirdi.

Yerel yönetici aday adaylarına genel bir eğitim vereceklerini belirten Sarı, "Amacımız CHP'nin yerel yönetim anlayışını, modelini tanıtarak aday adaylarımızı bilgilendirmek. CHP'nin yerel yönetim felsefesini üyelere benimsetmek. Yerel yönetim sistemini, muhtarlıktan başlayarak büyükşehire kadar olan süreçte tanıtan bir yasal mevzuatı da bu süreçte anlatacağız. Büyükşehir Yasası ile gelen büyükşehir kapsamındaki illerde ortaya çıkan değişikliği yeni yaklaşımı da anlatma olanağımız olacak" dedi.

Sarı, eğitim kapsamında aday adaylarına propoganda malzemesi üretme konusunda da bilgi vereceklerini, iletişim, halkla ilişkiler konularında yol göstererek partinin genel politikasını aktarmaya çalışacaklarını anlattı.

Kentsel dönüşümün de yerel seçimler sürecinde sıklıkla gündeme gelecek konular arasında bulunduğunu vurgulayan Sarı, aday adayların bu konuda da bilgi sahibi olmasının önemine değindi. Sarı, sosyal demokrat belediyecilik anlayışının bir ders olarak anlatılacağını, ayrıca görsel malzemelerle desteklenen iyi belediyecilik örneklerinin tanıtılarak, katılımcıların çeşitli tartışmalar gerçekleştirebileceğini söyledi.

Sarı, partili uzmanların ve akademisyenlerin vereceği yerel yönetim adayları eğitim programına başvuruların CHP'nin internet sitesinden yapılabildiğini, katılımcıların belirli bir ücret ödemesinin öngörüldüğünü, ancak örgüte yönelik diğer eğitim çalışmalarının ücretsiz olduğunu kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Perihan Sarı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title