Haberler

CHP'de Adaylar Netleşti, Çankaya Bilmecesi Sürüyor

CHP'de 29 Mart yerel seçimlerinde gösterilecek adaylar Ankara'nın Çankaya, Yenimahalle, Keçiören ve Etimesgut dışında belirlendi. Bu dört ilçenin ise önümüzdeki hafta içinde netleşmesi bekleniyor. DSP'den Şişli Belediye Başkanlığı için yarışacak olan Mustafa Sarıgül'e karşı CHP, Muharrem Sarıgül'le yarışacak. Partinin tartışmalı isimlerinden İzmir İl Başkanı Kemal Karataş da Konak Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.

CHP'de yaklaşan yerel seçimler öncesinde adayların da tamamına yakını belirlendi. Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz hafta boyunca uzun süren toplantılar gerçekleştiren Merkez Yönetim Kurulu, (MYK) Ankara'nın Çankaya, Yenimahalle, Keçiören, Etimesgut, İzmir'in Güzelbahçe ilçeleriyle Isparta adayı dışındaki adayları belirledi. Daha önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kamuoyuna tanıttığı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Çetin'in ise örgütten gelen tepki nedeniyle değiştirildiği bildirildi. Çetin'in yerine Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş aday olarak belirlendi. İşte CHP'nin İzmir, İstanbul ve Adana'da yarışacak adayları:

-ADANA ADAYLARI-

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı - Ümit Özgümüş,

Seyhan: Turan Özer,

Yüreğir: Turgay Develi,

Çukurova: Yıldıray Arıkan,

-İSTANBUL ADAYLARI-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Kemal Kılıçdaroğlu,

Ataşehir: Battal İlgezdi,

Beylikdüzü: Vecdet Öz,

Çatalca: Cem Kara,

Esenyurt: Bülent Kerimoğlu,

Küçükçekmece: Nurettin Şen,

Kartal: Altınok Öz,

Bakırköy: Ateş Ünal Erzen

Beşiktaş: İsmail Ünal,

Kadıköy: Selami Öztürk,

Avcılar: Mustafa Değirmenci,

Şişli: Muharrem Sarıgül,

Zeytinburnu: Adil Emecan,

Beyoğlu: Mustafa Dolu,

Fatih: Can Özyedierler,

Kağıthane: Zeynel Öztürk,

Sancaktepe: Arif Sağ,

Sultanbeyli: Osman Nuri Bedir,

Üsküdar: Sema Barlın,

Silivri: Özcan Işıklar,

Sarıyer: Şükrü Genç,

Pendik: Mehmet Salih Usta,

Adalar: Mustafa Farsakoğlu

-İZMİR ADAYLARI-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Aziz Kocaoğlu,

Aliağa: Turgut Oğuz,

Dikili: Osman Özgüven,

Balçova: Mehmet Ali Çalkaya,

Bayındır: Alaaddin Çapuk,

Bergama: Mehmet Gönenç,

Bayraklı: Hasan Karabağ,

Çeşme: Faik Tütüncüoğlu,

Çiğli: Ensari Bulut,

Foça: Gökhan Demirağ,

Gaziemir: Halil İbrahim Şenol,

Karabağlar: Sıtkı Kürüm,

Karaburun: Hamza Serdar Yaşa,

Karşıyaka: Cevat Durak,

Kemalpaşa: Rıdvan Karakayalı,

Kınık: Süleyman Kaya,

Konak: Kemal Karataş,

Menemen: Tahir Şahin,

Narlıdere: Abdül Batur,

Ödemiş: Bekir Keskin,

Seferihisar: Mustafa Tunç Soyer,

Tire: Halil Çulhaoğlu,

Urla: Mustafa Aras,

Bornova: Kamil Sındır.

-ÇANKAYA BİLMECESİ SÜRÜYOR-

Öte yandan, CHP yönetimi Ankara'nın önemli ilçelerinden Çankaya, Yenimahalle, Keçiören ve Etimesgut adayını henüz belirlemedi. Bu ilçelerde kimlerin aday gösterileceğine ilişkin değerlendirme toplantılarının önümüzdeki hafta içinde süreceği ifade edildi. Yine, Isparta ve İzmir'in Güzelbahçe adayı da önümüzdeki hafta içinde netleşecek. (ANKA)

(ÇAĞ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title