Haberler

Cevdet Yılmaz: Herkese 1. Sınıf Vatandaş Olarak Davranacağız

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu topraklar üzerinde kim yaşıyorsa hepsine 1. sınıf vatandaş olarak davranacağız." dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bu topraklar üzerinde kim yaşıyorsa hepsine 1. sınıf vatandaş olarak davranacağız, 1. sınıf hizmetleri Allah'ın izniyle sunacağız" dedi.

Elazığ kent merkezindeki temaslarının ardından Karakoçan ilçesine geçen Yılmaz, Karakoçan Belediyesince düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Yılmaz, belli bir yaşta olanların 1990'lı yılları çok iyi hatırlayacağını belirterek, o yıllarda çok çilelerin çekildiğinin altını çizdi.

Temel hak ve özgürlüklere çok büyük önem verdiklerini ifade eden Yılmaz, tüm vatandaşların kendi ana dilini rahatça konuşmasını istediklerini ve bunun için üniversitelerde enstitüler dahi kurduklarını dile getirerek, ''24 saat Kürtçe, Zazaca, Arapça yayın yapan kanallar kurduk. Seçmeli ders olarak okullara bu dilleri koyduk. Allah'a şükürler olsun, yasakları kaldırdık, özgürlükleri arttırdık" diye konuştu.

Başörtülülerin önceki yıllarda üniversitelere giremediğini ve üniversitelerin kapılarından geri çevrildiğini hatırlatan Yılmaz, şunları söyledi:

''Biz dedik ki başı örtülü olan da başı açık olan da bizim insanımızdır. Hepsi bizim için eşittir. Başı açık olanlara da kapalı olanlara da eşit muamele yapmamız lazım dedik ve üniversitelerin kapısını açtık. Bununla yetinmedik, devlet dairelerinde de artık başını örten kardeşlerimiz rahatça çalışabilir dedik ve Allah'a şükürler olsun bunu da sağladık. Bundan sonra da bu hizmetlerimize devam edeceğiz. Alevi, Sünni demeyeceğiz. Türk, Kürt, Laz, Zaza, Çerkez demeyeceğiz. Müslüman, gayrimüslim demeyeceğiz. Bu topraklar üzerinde kim yaşıyorsa hepsine 1. sınıf vatandaş olarak davranacağız, 1. sınıf hizmetleri Allah'ın izniyle sunacağız.''

Törene, Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Karakoçan Belediye Başkanı Nurettin Aslan ve diğer yetkililer de katıldı.

Bakan Yılmaz, törenin ardından, AK Parti'nin Karakoçan'daki 3 seçim koordinasyon merkezinin de açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Politika

Cevdet Yılmaz Karakoçan Elazığ Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

DERSİMLİdarkblue62@hotmail.com:

NE DERSENİZ DEYİN ELAZIĞDA MHP ALACAK. ARTIK YALANA KARNIMIZ TOK

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title