Haberler

'Çete Davası'nda Adliye Karıştı

Adana Büyükşehir Belediyesi'ndeki 'Çete Davası' kapsamında hakim karşısına çıkan 21'i tutuklu 73 sanıktan 5'i tahliye edildi. Tahliye edilen şahısların yakınları adliye önünde büyük sevinç yaşarken, tutuklamalarına devam edilen sanıkların yakınları burada taşkınlık çıkartarak adliyenin camlarını kırdı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başlayan dava bugün de devam etti. Duruşmada tutuklu sanıklar; Mustafa Tuncel, Hacı Tepe, Ahmet Atma, Orhan Alagöz, Orhan Yiğit, Süleyman Tulpar, Mehmet Salih Tulpar, Yusuf Erbey, Muhammet Şu, Murat Şu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Ekmek Fabrikaları Müdürü Şevki Özveren, Büyükşehir Belediyesi'nde sağlık teknisyeni olarak çalışan Tamer Barış Terkeşli, Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi Muhammed Yalçın ile Taner Özcandan, Emin Ekmekçi, Hakan Bilmez, Ayhan Uykulu, Hamdi Soydan, İbrahim Aksoy ve Salih Zor katıldı.

Duruşmada tutuklu sanık Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel, Orhan Alagöz, Ayhan Uykulu, Ahmet Atma ile sanık avukatları savunma yaptı.

Akşam 21.00'a kadar süren davanın sonunda mahkeme, Muhammet Yalçın, Hamdi Soyan, Murat Şu, Muhammet Şu ve Hacı Tepe'nin tahliyesine karar verdi. Mahkeme duruşmayı 16 Kasım 2012'ye erteledi.

Haber üzerine tahliye olan sanıkların yakınları büyük bir sevinç yaşadı. Tutuklamaları devam eden sanıkların yakınları ise adliyeye girmek istedi. Adliye polisi tarafından içeri girme girişimleri önlenen grup, daha sonra camları kırdı. Polis ekipleri şahısları önlemekte güçlük çekince, biber gazı ile müdahale etti. Grup destek ekiplerin gelmesi ile dağıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Yalçın Mustafa Tuncel Alagöz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title