Haberler

Çeşme Sokakları "Cumhuriyet Ateşi" ile Aydınlandı

Çeşme’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, resmi ve sivil törenlerle kutlandı.

Çeşme'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, resmi ve sivil törenlerle kutlandı. Fener alayında buluşan binlerce kent sakini, marşlar eşliğinde yürüdü; 'Cumhuriyet ateşi' ve coşkusuyla sokakları aydınlattı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 91'nci yıl dönümü kutlamaları; Çeşme'de, 29 Ekim sabahı Sıdıka-Kelami Ertan Lisesi önünde toplanan halk kortejinin bando ve dev Atatürk fotoğrafı eşliğinde İnkılap Caddesi ( Çeşme Çarşısı) üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşüyle başladı. Burada resmi törenle devam eden kutlamalar, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra bini aşkın kent sakini ve turistlerin katılımıyla gerçekleşti.

Çeşme'de ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin hazırladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türk kurtuluş mücadelesi temalı gösterilerle devam eden törende konuşan Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, işgal altında yaşamanın, esaretin Türk insanının asla kabul edemeyeceği bir yaşam şekli olduğunu vurguladı. Türkiye'nin doğusu batısı, kuzeyi güneyi; ırk, cinsiyet ve yaş fark etmeksizin her kesimin katıldığı ve birlikte kazanılan Türk kurtuluşunun, dünyada esaret altında yaşayan tüm ülkelere örnek olduğunu kaydeden Becel, "Hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

Çeşme Belediyesi tarafından akşam düzenlenen fener alayı ise renkli görüntülere sahne oldu. Sıdıka-Kelami Ertan Lisesi önüne toplanan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu binlerce kent sakini, ellerindeki bayrak ve meşalelerle İnkılap Caddesi üzerinden, Tekke Plajı'na doğru yürüdü; Çeşme sokaklarını 'cumhuriyet ateşi' ile aydınlattı. "10. Yıl Marşı" ve "İzmir'in Marşı"nı söyleyen ve güzergah üzerindeki Çeşmelilerin de katılmasıyla daha da büyüyen topluluk, Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı, burada da hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

29 Ekim Çeşme Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title