Haberler

Çeşme'de Atatürk'ü Yüzlerce Kişi Andı

Güncelleme:

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77'nci yıldönümü dolayısıyla turizm cenneti Çeşme'de iki ayrı anma programı birden düzenlendi.

Anma programlarına yüzlerce ilçe sakini katıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 77'nci yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen anma törenlerinin turizm cenneti Çeşme'deki adresi, Cumhuriyet Meydanı ve Çeşme Belediyesi Çakabey Kültür Merkezi oldu. Anma töreni ve programına Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, eğitimciler, öğrenciler ve yüzlerce ilçe sakini katıldı.

Hayatından kesitler sundular

Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunumunun ardından 09.05'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan anma töreni, Alaçatı Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi öğrencilerinin Çakabey Kültür Merkezi'nde hazırladığı 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı ile devam etti. Atatürk'ün hayatından milli mücadele yılları ve sonrasına ait kesitler sunarak, Ata'nın bilime, sanata, eğitime yaklaşımı ve hürriyet aşkının vurgulandığı gösteri, büyük beğeni topladı, salondakiler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

İlke ve emaneti yaşatılacak

Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıldönümünde rahmet ve saygıyla anan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Atatürk, sadece Türk milletine değil, dünyada emperyalist güçler tarafından sömürülen tüm halk ve devletlere önderlik etmiştir. Atatürk'ün ilkeleri ve en önemli emaneti olan cumhuriyet, Türk gençleri sayesinde yaşamaya devam edecektir" dedi. Etkinlikte, Çeşme'deki ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen, Mustafa Kemal Atatürk konulu; şiir, resim ve düz yazı yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Muhittin Dalgıç Yücel Ercan Çeşme Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title