Haberler

Ceo Club Toplantısı

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, "Dünyayı bekleyen temel sorun ve zorlukları, etkili ve sürdürülebilir bir biçimde çözmek için 'Endüstri 4.0' fırsatını çok iyi değerlendirmek gerekiyor" dedi.

Öğüt, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde "Dijital Şirketler" başlıklı CEO Club toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, günümüzde yaşamın her anında ve alanında mutlaka bir mobil teknolojinin var olduğunu belirtti.

Dolayısıyla artık her şeyin mobil, mobilin de her şey olacağını ifade eden Öğüt, mobilin, sabitle birleşerek "Gigabit Toplumu"nu da beraberinde getireceğini anlattı.

Öğüt, evlere kadar uzanan fiber ağlarla hem mobil hem de sabit iletişimde yeni bir dönem başlayacağını vurguladı.

Bu tablonun endüstriyel üretime ve ekonomiye de yansıyacağını aktaran Öğüt, "Gigabit Toplumu'nun endüstrideki ve ekonomideki yansıması, bugün tüm dünyanın hararetle konuştuğu 'Endüstri 4.0', başka bir deyişle 'Dördüncü Endüstri Devrimi' olacak. Bu devrim, bilimsel ve teknolojik buluşların ekonomik ve toplumsal yapıları dönüştürdüğü bir geleceğin mimarı olacak. Dünyayı bekleyen temel sorun ve zorlukları, etkili ve sürdürülebilir bir biçimde çözmek için 'Endüstri 4.0' fırsatını çok iyi değerlendirmek gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Öğüt, Dördüncü Endüstri Devrimi'nin dijitalleşmeyle mümkün olacağının altını çizerek, "Dijitalleşme, sağlıktan tarıma, her sektörde sağladığı verimlilik artışıyla sürdürülebilir ekonomik büyümenin ve toplumsal gelişimin lokomotifi durumunda. Dijitalleşen bir şirket, verimliliğini artırıyor, hız kazanıyor, operasyonel süreçlerini iyileştiriyor, daha da önemlisi ulusal ve uluslararası arenada söz sahibi oluyor ve rekabet gücünü artırıyor. Böylece faaliyet gösterdiği ülkeyi de dijital geleceğe taşıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin 'Endüstri 4.0' trenini yakalaması, ancak şirketlerin dijitalleşme konusundaki ısrarlı ve tutarlı tutumuyla mümkün olacak" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin dijital karne notunu yükseltmeliyiz"

Sağlıklı bir dijitalleşme süreci için önce "ölçmek" gerektiğine dikkati çeken Öğüt, şöyle devam etti:

"Accenture iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz 'Yarına Hazırım Platformu' ile Türkiye'de işletmelerin dijital haritasını çıkarıyoruz. İşletmelere, verimliliklerini artırarak değişen iş dünyasında yarına hazır olabilmelerine yardımcı olacak çözümler sunuyoruz. Bugün itibarıyla Türkiye'deki 41 bin işletme tarafından doldurulan anket sonucuna göre yüzde 53 olan Ulusal Dijitalleşme Endeksi'ni yüzde 75'e çıkarmak için çalışıyoruz.

Accenture ile ikinci bir iş birliği yaparak 'Accenture Dijitalleşme Endeksi'ni hayata geçirdik ve sonuçlarını geçen kasım ayında duyurduk. Bu araştırma bize, Türkiye'nin en büyük şirketlerinin dijital karne notunun 60 olduğunu gösterdi. Dördüncü Endüstri Devrimi'ni yapabilmek için ülkece notumuzu 90-100'lere çıkarmamız gerekiyor. Bu açıdan bakıldığında sektörlerinde 'Dijital Dönüşüm'ün lideri olan şirketlerin bugün burada aynı çatı altında toplanmasının, hepimiz için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum çünkü şirket yöneticileri olarak dijitalleşme konusunda birbirimizin deneyiminden öğreneceğimiz çok şey olduğuna inanıyorum."

"4,5G teknolojisi büyük bir fırsat"

Öğüt, ticari ve ekonomik varlığını gelecekte de sürdürmek isteyen şirketlerin önündeki tek çıkış yolunun dijitalleşme olduğunu belirterek, "Bu noktada, özellikle nisan başında hizmete girecek 4,5G teknolojisinin bu anlamda büyük bir fırsat sunduğunu düşünüyoruz. Yüksek veri hızları ve düşük gecikme süreleri sayesinde bilgiye erişimimizi hızlandıracak bu teknoloji, daha hızlı, etkin ve rekabetçi iş süreçlerinin mimarı olacak" görüşünü de paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Gökhan Öğüt Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title