Haberler

Cem Yılmaz'ın Yeni Filminde Kendimi Oynayacağım"

Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Ediz Hun, "Genç Sanatçıların Kültür Sanat Alanındaki· İsti·hdam Poli·ti·kalarına Bakış Açısı Zi·rvesi·"nde yaptığı konuşmada, "Sinema bir kondisyon mesleğidir. Kişinin fiziğinin de uygun olması lazım ki oyuncular verimli olabilsin. Fakat bunlar dikkate alınmıyor." dedi.

Film-San Vakfı tarafından farklı üniversitelerden 80 öğrenciyi Beyoğlu Gençlik Merkezi'nde bir araya getiren zi·rvede "Oyuncular Gözüyle Film Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlıklı konuşma yapan sanatçı, dizi ve sinema oyuncularının aldıkları maaşlara dikkati çekerek, oyuncu haklarını her şeyden önde gördüğünü söyledi.

Sanatçı Hun, sadece başrolü paylaşanların değil, sektörde çalışan herkesin ekonomik yönden rahata kavuşması gerektiğine vurgu yaparak, "Bugün dizi sektörü çok kabalık kadrolarla çalışıyor. Yalnız birileri iyi para alır, diğerleri alamazsa o vakit adalet olmaz." diye konuştu.

"Seyirci sadece kaliteli film istiyor"

Sinema sektörünün çok hızlı bir çalışma temposuna sahip olduğunu kaydeden Hun, şunları aktardı:

"Setlerde uzun saatler çalışılıyor. Sinema ayrıca bir kondisyon mesleğidir. Kişinin fiziğinin de uygun olması lazım ki oyuncular verimli olabilsin. Fakat bunlar dikkate alınmıyor. Mesela Amerika'da yakın plan çekimleri daima öğle vaktine kadar yapılır. Çünkü öğleye kadar yüzün en dinç olduğu vakittir. Öğleden sonra akşama kadar yüzler yavaş yavaş düşer. Bizler ise bazen sabahlara kadar çalışabiliyoruz."

Ediz Hun, Türk sinemasının yaşadığı değişimine işaret ederek, "Eskiden sinema alanında Türkiye'de bölge müdürlükleri vardı. Dönem değişti. Artık kimse, 'Ben Gökselli, Ayhanlı, Kadirli, Tarıklı film istiyorum' demiyor. Sadece kaliteli film istiyorlar." ifadelerini kullandı.

"80 milyonluk ülkede artık star olabilecek yıldız yok"

Günümüzde daha sosyal içerikli filmler çekildiğini dile getiren sanatçı, şöyle devam etti:

"Artık işletmeler yok. Sektör, yönetmenler üzerinden gidiyor. Onun için artık star sistemi de yok. Dünyada da azaldı. Mesela Fransa artık bir Alain Delon çıkaramıyor. Dolayısıyla sinema da eskisi gibi değil, bitti ve çok farklı bir kulvara çekildi. Çizgi dışı filmler çekilmeye başlandı. Animasyonlarla, teknoloji, belgesel ve bilim kurgu filmleri. Artık elle tutulur bir aşk filmi de yok. Bir 'Love Story' yok."

Usta sanatçı, geçmişte sinema dünyasında 'Star' kavramı olduğunu vurgulayarak, "80 milyonluk ülkemizde artık star olabilecek yıldız yok. Sevilen, beğenilen, yakışıklı çocuklar, aktörler ve cici kızlar var sadece. Elbette onlar da yetenekli. Artık onlar bizi geçmiş. Fakat özel hayatlarını kontrol altına almaları lazım. İş ve özel hayatlarını dengede tutmaları lazım. 80 milyonluk Türkiye'de starların olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Cem Yılmaz'la çekimler Haziran ya da Temmuz'da başlayacak

Cem Yılmaz'ın yeni projesinde de yer alacağını kaydeden usta oyuncu, filmde kendini oynayacağını belirterek, "1960'lı yılların ikinci yarısından sonra var olan Ediz Hun'u yani kendimi oynayacağım. Cem Yılmaz çok tatlı bir çocuk. Ne kadar cana yakın, ne kadar şeker bir insan. Çok beğendim kendisini. Son derece de başarılı bir aktör. Çekimler de sanırım Haziran ya da Temmuz ayında başlayacak." dedi.

Ediz Hun panelde ayrıca sinemanın tarihçesi hakkında da bilgi verdi, program sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Ünlü yönetmen, oyuncu ve senaristlerin katılacağı panellerin yapıldığı zirve, 12 Şubat'ta sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Cem Yılmaz Ediz Hun Star Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title