Haberler

Çelik'in Organları 3 Kişiye Hayat Oldu

İzmir'in Urla İlçesi'nde beyin kanamasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde ölen Erdal Çelik'in iki böbreği ile karaciğeri 3 kişiye hayat verdi.

İzmir'in Urla İlçesi'nde beyin kanamasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde ölen Erdal Çelik'in iki böbreği ile karaciğeri 3 kişiye hayat verdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Çeşme Alaçatı'dan gelen N.A'nın yüzü dahil tüm organlarının bağışlanmasının hemen ardından aynı gün aynı hastaneden bir organ bağışı daha yapıldı. Geçen 16 Şubat günü evinde duş aldığı sırada fenalaşan 35 yaşındaki Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Çeşmealtı'ndaki bir fırında ekmek dağıtımı yapan evli, üç çocuk babası Çelik'in yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan ve yaşam mücadelesi veren Erdal Çelik'in, geçen perşembe akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine abla Elif Güran, hastanenin Organ Nakil Koordinatörlüğü'ne başvurup kardeşinin organlarını bağışlamak istediklerini söyledi.

Doktorlar, organların çıkartılması için Erdal Çelik'i sabah saatlerinde ameliyata aldı. Başarı geçen operasyonun ardından Çelik'in bir böbreği İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyatla 36 yaşındaki Ertan Soysal'a takıldı. İkinci kez böbrek nakli olduğu öğrenilen Soysal'ın 2001 yılından beri diyalize girdiği belirtildi.

Çelik'in diğer böbreği Ege Üniversite Hastanesi'nde gerçekleşen operasyonla Balıkesirli 39 yaşındaki Sedat Özcan'a nakledildi. Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Özcan'ın 23 yıldır böbrek rahatsızlığının bulunduğu ve zor bir ameliyat süarecinin ardından başarıyla böbreğin nakledildiğini kaydetti.

Erdal Çelik'in karaciğeri de Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 48 yaşındaki Hüseyin Uslu'ya başarılı bir operasyonla takıldığı belirtildi. Organ nakil listesine yeni ismini yazdırdığı öğrenilen Uslu'nun karaciğerinde tümör bulunması nedeniyle riskli hastalar arasında olduğu öğrenildi. Karaciğer'in kısa sürede karşısına çıkması şans olarak değerlendirildi.

Yakınları, Çelik'in yeni bedenlere yaşam vermesini istediklerini dile getirirken, anne Fatma Çelik, "Organlarla hayat bulanlar bayramda gelip ziyaret etsinler yeter" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Erdal Çelik İzmir Urla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title