Haberler

Çelebi Sivil Havacılık Okulu Kuruyor

Çelebi Holding 50'inci Yılında 5 Milyon Dolarlık Bir Yatırımla Sivil Havacılık Yüksekokulu Kuracak.

Çelebi Holding 50'inci yılında 5 milyon dolarlık bir yatırımla Sivil Havacılık Yüksekokulu kuracak.

Türk sivil havacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Çelebi Hava Servisi A.Ş., 50’nci kuruluş yıl dönümünü kutladı. 1958 yılında Ali Cavit Çelebioğlu’nun kurduğu şirket, bugün 2500 çalışanı ile başta havacılık olmak üzere, denizcilikten gıdaya, güvenlikten turizme kadar bir dizi alanda faaliyet gösteriyor.

Çelebi Holding, 50’nci kuruluş yıldönümünü dün akşam Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlediği ve siyaset, iş ve ekonomi dünyasından önemli isimlerin yanı sıra yerli ve yabancı havayolu şirketleri üst düzey temsilcilerinin katıldığı bir gala yemeği ile kutladı. “Altın Gece” konsepti ile Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu ve Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz’ün ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

THY 75. YILINI ÇELEBİ 50. YILINI KUTLUYOR

Gala gecesinde bir konuşma yapan Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, “Yalnızca ülkemizde değil, dünyada da 50. yılını kutlayan şirketlerin sayısı oldukça az. Hele hiç el değiştirmeden, istikrarlı ve sağlıklı bir büyüme gösterebilen şirketlere rastlamak iyiden iyiye zor. Buna bir de sivil havacılık gibi çok genç bir sektör açısından baktığımızda, sayının oldukça azaldığını görüyoruz. Devletimizin saygın havacılık üst kuruluşu DHMİ ve ulusal havayolumuz THY bu yıl 75. yıllarını kutluyorlar. Biz de Türk sivil havacığında en eski özel sektör kuruluşu olarak 50 yıldır bu sektörde var olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

"ÇELEBİ ARTIK GLOBAL BİR MARKA"

Can Çelebioğlu, kendilerini havacılık sektörünün önemli sahiplerinden biri olarak gördüklerini ve geçen 50 yılda, ağırlıklı olarak sivil havacılık alanında yatırım yaptıklarını belirtti. Yurtiçinde olduğu kadar global bir oyuncu olarak yurtdışında da başarılara imza attıklarını ve bugün uluslararası dev ihalelere davet edilen, dünya sivil havacılık otoriteleri tarafından kabul gören bir kurum olduklarını ifade eden Can Çelebioğlu, konuşmasında, holdingin, yer hizmetlerinden terminal işletmeciliğine, liman ve marina işletmeciliğine kadar çeşitli alanlarda yürüttüğü çalışmalara da değindi ve özetle şu bilgileri verdi; “Havalimanı terminal işletmeciliği alanına girdik, Türkiye’nin artan hava kargo trafiğini gözlemleyerek antrepo sayımızı artırdık. Yakında bunu genel lojistik çalışmaları ile bütünleyeceğiz. Macaristan’daki yer hizmetleri şirketimizle yurt dışına adım attık. Global arenada saygın bir yere sahibiz ve bir markayız. Uluslararası pek çok önemli ihaleye davet ediliyoruz.Havacılık sektöründeki deneyimlerimizi kolaylıkla uygulayabileceğimizi öngördüğümüz deniz limanları ve marina işletmeciliğine girdik. Antalya Limanı’ndan sonra, şu anda onay aşamasında olan Bandırma Limanı ihalesini tek başına kazanmamız bize gurur veren bir diğer gelişme oldu”.

Günümüzde "küreselleşme" ve "dünya düzdür" kavramlarının yaygın olarak kullanıldığını hatırlatan Çelebioğlu, “Yani, iletişim ve ulaşım sektörlerindeki gelişme sayesinde sınırsız bir dünyada, her yer ile kolaylıkla iletişim kurulabiliyor ve her yerde kolaylıkla var olunabiliyor. Çelebi, önümüzdeki yıllarda artık düz olan bu dünyada daha çok var olmaya devam edecektir” diye konuştu.

ERZİNCAN’DA SİVİL HAVACILIK YÜKSEK OKULU

Çelebi Holding’in sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgi veren Çelebioğlu, Dalaman Ormanı’nda yanan 50 bin metrekarelik alana 100 binin üzerinde fidan dikerek tekrar yeşillendirdiklerini ve Erzincan Üniversitesi’ne 16 bin metrekarelik kapalı alanda 5 milyon dolarlık bir yatırımla Sivil Havacılık Yüksekokulu yapımını da üstlendiklerini kaydederek şunları söyledi:

“Bizler ve şirketlerimiz bu topraklarda doğdu ve büyüdü. Bizi var eden bu gerçeği asla unutmuyoruz. Ülkemize her geçen gün daha çok değer katmanın sorumluluğu ile 50. yılımızda üç yeni projeyi hayata geçirdik. Gelecek kuşaklara sağlıklı bir çevre bırakabilmek için her yıl çıkan yangınlarla binlerce hektarı yanan ormanlarımızın 50 hektarlık bir bölümünü yeniden ağaçlandırdık. Bu yöndeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yetişmiş işgücü ihtiyacını yıllarca derinden hissetmiş bir kurum olarak, gençlerimizin dünyanın en nitelikli havacılık okullarıyla eşit düzeyde eğitim almalarını sağlamak üzere, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Erdoğan Büyükkasap’ın destekleriyle Erzincan Üniversitesi bünyesinde bir Sivil Havacılık Yüksek Okulu kuruyoruz.”

50. YILDA 50 ÇELEBİ EVİ

Can Çelebioğlu, konuşmasının son bölümünde 50. yıl projesi olarak niteledikleri eğitim projesini açıkladı. Buna göre Çelebi Holding, 50’nci kuruluş yıldönümü’nde, TOÇEV, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte başlatılan “Evimdeyim” projesi çerçevesinde Doğu Anadolu’daki köy okullarında görev yapan öğretmenlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla bu illerde 50 öğretmen lojmanını yenileyecek ve donatacak. Çelebi Evleri olarak adlandırılan proje kapsamında Kars, Van, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Malatya, Hatay, Tokat illerindeki köylerde bulunan öğretmen lojmanları için çalışmalar başlatıldı.

Can Çelebioğlu, öğretmen evleri projesi konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tabanından çatısına kadar sağlıklı bir yapıya kavuşturulan lojmanlar, yine Çelebi Holding tarafından temel yaşam eşyaları, ev aletleriyle de donatılarak her biri birer Çelebi Evi olacak. Böylece Çelebi Evleri, yeni tayini çıkan öğretmenlerimizin sadece bavullarıyla gelerek yerleşebilecekleri, “kendilerini evlerinde hissedecekleri” birer sıcak yuva olacak. Çelebi Holding’in bu illerde bulunan ÇHS İstasyonları yetkilileri ve teknik personeli de, Çelebi Evleri’ni periyodik olarak bakımdan geçirecek ve doğacak ihtiyaçları karşılayacak. Böylece Çelebi Evleri, uzun yıllar boyunca öğretmenlerimize daha iyi şartlarda bir yaşam sunmak için hizmet vermeye devam edecek.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title