Haberler

Caz Gitarın Ustası Şevket Akıncı Boğaziçi'nde

Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni kültür-sanat dizisi BÜ+ ikinci konuğunu ağırlıyor

Kültür ve sanatın destekçisi olan Boğaziçi Üniversitesi'nin, BÜ+ etkinlikleri çerçevesinde "Kennedy Caz" ismiyle başlattığı yeni konserler serisi Şevket Akıncı Band ile devam ediyor. Gitarist, kompozitör, aranjör ve prodüktör Akıncı ve topluluğunu ağırlayacak konser, müzikseverleri 20 Mayıs Çarşamba akşamı Boğaziçi Üniversitesi Kennedy Lodge'un bahçesinde buluşturacak.

Dünyaca ünlü müzik okulu Berklee College of Music'den mezun olan Akıncı, müzik kariyerinde cazdan avant-garde'a, country, folk ve klasik Türk müziğinden electronica'ya ve punk'a kadar birçok farklı türde kayıtlar yaptı, konserler verdi. Akıncı'nın folk bestelerinden oluşan "Uçurumda Açan" isimli ilk albümündeki "Sonbahar Kaçağı" bestesi, Roll Dergisi'nde son 30 yılın en iyi 100 şarkısı arasında yer aldı. 1990'ların sonlarında Neşet Ruacan ve Kamil Özler ile birlikte çalan Akıncı, 2000'lerde caz-rock grubu Lifeline'ı kurdu. 2004′te elektronik müzik sanatçısı Korhan Erel ile "audio-visual" ve "spoken word" grubu Mugwump'ı ve bir yıl sonra yine Korhan Erel'le birlikte özgür doğaçlama müzik grubu Islak Köpek'i oluşturdu. Lifeline ile çıkardığı iki ve Islak Köpek'le yayınladığı üç albümün ardından, "Century" adlı özgür caz albümünü sunan Akıncı, Boğaziçi Üniversitesi'nde müzikseverlere unutulmaz saatler yaşatacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Şevket Akıncı Korhan Erel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title